Afgan plasat sub supraveghere de autoritățile din Franța. Este bănuit de legături cu talibanii

Pixabay
Pixabay

Un refugiat afgan este pus sub vizorul autorităților franceze, fiind bănuit de legături cu talibanii. 

Un afgan evacuat în Franţa, presupus colaborator al talibanilor potrivit autorităţilor franceze, a fost plasat sub supraveghere, la fel ca alţi patru apropiaţi de-ai săi, informează AFP, citat de Agerpres. Cei cinci bărbaţi au făcut obiectul unei măsuri individuale de control administrativ şi de supraveghere (Micas), prevăzută în cadrul legislaţiei antiteroriste din Franţa.

Unul dintre cei cinci a atras atenţia autorităţilor în mod special. Chiar dacă această persoană a ajutat mult la evacuarea ambasadei Franţei, credem că poate avea legături cu talibanii, a explicat ministrul de interne francez Gérald Darmanin. Potrivit deciziei adoptate de ministru, bărbatul respectiv şi-a recunoscut apartenenţa la mişcarea talibană.

În faţa dificultăţilor extrem de mari în calea efectuării de investigaţii de securitate asupra persoanelor înainte de a fi repatriate, autorităţile franceze 'au acceptat' să îmbarce această persoană şi familia sa, a adăugat ministrul francez de interne.

La sosirea în Franţa dinspre Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite), la finalul săptămânii trecute, bărbatul în cauză a fost vizat de Micas, la fel ca trei membri ai familiei sale care pentru moment nu sunt suspecţi în mod direct. Potrivit unei investigaţii a Direcţiei generale franceze de supraveghere internă (DGSI), al cincilea individ s-a dovedit că avea legături cu primii patru, deşi a venit separat în Franţa.

Toţi cei cinci se află sub supravegherea DGSI şi fac obiectul măsurilor de restricţionare a libertăţii, a precizat Darmanin. 

Condamnare la moarte în Afghanistan

Cei rămași în urmă, în Afghanistan, sunt vizați de talibani. Aceștia au condamnat la moarte fratele unui translator afgan, conform unor documente obținute de CNN. Acesta este acuzat pentru că a ajutat trupele Statelor Unite ale Americii și i-a asigurat securitatea fratelui său, translator al trupelor militare americane. Un fost membru al echipei care a lucrat alături de translatorul în cauză a confirmat informația. 

Documentele, sub formă de scrisori, sunt doar un exemplu al regimului pe care talibanii urmează să îl impună celor care au muncit alături de formațiunile militare străine. Din păcate regimul nu va fi impus doar celor implicați direct, ci și familiilor lor, dacă translatorii sau consilierii au reușit să părăsească Afghanistanul. 

„Ai fost acuzat că ai ajutat americanii”, au scris talibanii în una dintre cele 3 scrisori trimise fratelui translatorului. „De asemenea, ești acuzat că i-ai asigurat securitatea fratelui tău, care a lucrat ca translator”, continuă documentul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel