Afganistan: Emisarul american va participa la discuţiile de la Moscova

Zalmay Khalilzad (stânga), pictat pe un zid în Afganistan
Zalmay Khalilzad (stânga), pictat pe un zid în Afganistan

Emisarul american pentru Afganistan, Zalmay Khalilzad, va participa la o întâlnire prevăzută joi la Moscova între guvernul de la Kabul şi talibani pentru a "sprijini procesul de pace", a declarat luni Departamentul de Stat.

"În cadrul eforturilor pentru a încuraja şi a susţine procesul de pace, ambasadorul Khalilzad intenţionează să participe la reuniunea de la Moscova", a declarat presei o purtătoare de cuvânt a diplomaţiei americane, Jalina Porter, potrivit Agerpres. "Această întâlnire se va adăuga la toate celelalte eforturi internaţionale pentru a sprijini procesul de pace afgan şi reflectă, de asemenea, îngrijorările comunităţii internaţionale cu privire la progresele realizate până acum", a adăugat ea.

Guvernul noului preşedinte american Joe Biden, care trebuie să decidă dacă va confirma retragerea totală a trupelor americane desfăşurate încă în Afganistan până la 1 mai conform programului stabilit de predecesorul său Donald Trump, este activ în încercarea de a revigora negocierile care stagnează între Kabul şi talibani. El a cerut Turciei să găzduiască o întâlnire la nivel înalt între negociatori din cele două tabere, care discută de obicei la Doha, în Qatar. Guvernul turc a confirmat că doreşte să organizeze o astfel de sesiune în aprilie la Istanbul.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel