Dacă sunteţi hotărâţi că tatuajul pe care îl aveţi de ceva timp nu vă mai reprezintă, puteţi cu uşurinţă să îl ştergeţi. Există tehnici care permit celor care regretă că şi-au făcut un tatuaj să îl şteargă de pe pielea lor, fără a suferi riscuri de sănătate.
Autor: Anca Murgoci
Potrivit publicaţiei Consumer, există diferite tehnici cu laser care vă pot ajuta să scăpaţi de tatuaje. Una dintre ele este RevLite – un laser care foloseşte aceeaşi tehnologie ca şi în cazul depilării, doar că există anumiţi parametri pentru a avea un efect fotoacustic şi pentru a emite un impuls mult mai scurt. Acesta din urmă trebuie să pătrundă în piele şi să nu dăuneze ţesutului.
Pentru ca tatuajul să dispară complet sunt necesare între şase şi zece şedinţe cu laser. Ele trebuie să se efectueze la trei luni distanţă una de cealaltă. Numărul şedinţelor variază în funcţie de tipul culorii pielii, în funcţie de vârsta pacientului, tipul de tatuaj (dacă este mic, superficial sau dacă ocupă suprafeţe mari din corp). Tatuajele de culoare verde şi albastru sunt mai greu de şters decât cele negre care sunt foarte uşor de suprimat.
Pentru a elimina tatuajele se utilizează anestezie topică şi o cremă ocluzivă pentru a diminua riscul de infecţii. Crema trebuie aplicată de două ori: în ziua în care începe procedura şi ziua următoare. În prima zi, zona este acoperită cu un pansament, iar după trei zile acesta este elimanat, iar pielea este lăsată să respire.
Laserul poate provoca arsuri ale pielii dacă nu este utilizat de specialişti. După ce tatuajul este şters, zona rămâne sensibilă timp de şase sau opt luni, după care pielea se regenerează complet. Aceasta se regenerează diferit în funcţie de fiecare persoană şi de zona tratată: urechie sau încheieturile au o piele mai sensibilă comparativ cu braţele sau picioarele unde pielea se regenerează mai repede. Tratamentul cu laser – bine făcut – nu lasă cicatrici.
Dacă v-aţi decis că este cazul să renuţaţi la tatuajul din tinereţe care nu vă mai reprezintă, atunci trebuie să ştiţi că este indicat să începeţi procedura în perioadele friguroase ale anului. Motivul este simplu – zonele tratate nu trebuie să fie expuse la soare. Este indicat ca atunci când mergeţi pe stradă, să vă aplicaţi un bandaj asupra zonelor afectate, informează 20min.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu