Află cât câștigă pe zi un om din țările cele mai puțin dezvoltate. Corina Crețu crede că planul de reducere globală a sărăciei până în 2020 nu e realist

42-18084582
42-18084582

Corina Cretu, vicepresedintele Comisiei pentru Dezvoltare, va reprezenta Grupul Socialistilor din Parlamentul European la Conferința Organizatiei Natiunilor Unite privind țările cel mai puțin dezvoltate, care va avea loc la Istanbul între 9 și 13 mai. In cadrul unui schimb de opinii,  ieri, la Bruxelles, cu Charles Gore, principalul autor al Raportului ONU privind tarile cele mai slab dezvoltate, Corina Cretu a pledat pentru realism in legatura cu planul de reducere la jumatate a numarului acestora pana in 2020. Europarlamentarul social-democrat a criticat, de asemenea, inexistenta unui mecanism de monitorizare constanta a rezultatelor politicilor internationale pentru dezvoltare.

"In ciuda dublarii asistentei oficiale, intre 2000 si 2008, si a cresterii de peste cinci ori a investitiilor straine directe, evolutiile in planul dezvoltarii din tarile  cele mai putin dezvoltate sunt sub asteptari. Situatia este ingrijoratoare, aceste tari fiind vulnerabile la socuri precum crizele financiare si alimentare, la schimbarile climatice, confruntandu-se, de asemenea, cu saracia extrema, lipsa infrastructurii si somajul in crestere", a atras atentia Corina Cretu.

Primele conferinte ONU in acest domeniu au avut loc la Paris, in 1981 si 1990, iar cea mai recenta s-a desfasurat la Bruxelles in 2001.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel