Rețeta originală de mititei este total diferită față de cea din prezent. Inițial, mititeii se făceau din carne de vită.
Iată rețeta de mititei de la Restaurantul "Carul cu Bere".
În rețeta originală, se folosea carnea de vacă de la gât, fără a se îndepărta grăsimea. Carnea se dădea de două ori prin mașină. Dacă era prea slabă carnea, se adăuga seu de vacă sau de oaie, între 100 și 150 de grame pentru fiecare kilogram cântărit de carne.
Se fierbea o zeamă din oase de vacă cu măduvă, 500 de grame de oase la fiecare kilogram de carne, care se lăsa la scăzut bine.
Se frământa carnea timp de un ceas, adăugând la început bicarbonatul de sodiu, care se stingea cu zeama de lămâie. Jumătate din zeama de oase și toate celelalte condimente, în afară de usturoi, se adaugau treptat.
Amestecul se acoperea și se dădea la frigider o zi și o noapte. Apoi se scotea și se lasă câteva ceasuri la dezmorțit. Se frământa o jumătate de ceas cu restul de zeamă de oase dezmorțită. Ulterior se făcea un mujdei din căpătâna de usturoi și se mai frământa amestecul un sfert de ceas, informează Asociația pentru Dialog și Solidaritate a Avocaților.
Amestecul se dădea la frigider până următoarea zi. Cu trei ore înainte de a prăji mititeii, amestecul se scotea. Mititeii se ungeau cu untdelemn și se lăsau la uscat timp de o oră. Mititeii se prăjeau pe jar iute de lemne sau cărbune, ungându-se din când în când cu mujdei. Se serveau alături de chifle proaspete ori felii de franzelă, cu Mutard de Dijon sau muștar picant. Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News