Potrivit unui studiu realizat de experții britanici de la Royal College, un număr tot mai mare de bebeluși se nasc dependenți de zahăr. Motivul: mamele lor mănâncă prea multe dulciuri în perioada sarcinii.
Savanții britanici acuză viitoarele mămici care consumă pentru doi, acordând o mai mare importanță cantității alimentelor și nu calității. Din studiu rezultă că tot mai mulți bebeluși prezintă stări de sevraj încă de la primele ore de la naștere și aceștia riscă să devină obezi şi să se îmbolnăvească de diabet de tip II de la vârste fragede, fiind predispuşi bolilor de inimă şi riscă un infarct până să împlinească vârsta de 30 de ani.
Un studiu recent al companiei Eurostat, jumătate dintre femeile de vârstă fertilă sunt supraponderale şi 15% dintre viitoarele mame sunt obeze, informează Daily Mail. "Bebeluşii născuţi de astfel de femei au o greutate destul de mare şi sunt dependenţi de zahăr încă din primele clipe de viaţă", a precizat dr. Patrick O'Brien, susține Gândul.
"Un copil care primeşte zahăr încă din viaţa intrauterină are un nivel crescut al insulinei. Aceşti bebeluşi trebuie hrăniţi mai des, pentru ca nivelul zahărului din sânge să atingă cote care să nu îi pună viaţa în pericol", mai spune dr. O'Brien.
Din analiza studiului, rezultă că un program adecvat acestei perioade pentru femeile însărcinate implică trei mese pe zi, plus două gustări cât mai sărace în zaharuri și ”grăsimi rele”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu