Administraţia Fondului pentru Mediu a anunţat câte dosare au fost aprobate în cadrul programului privind casarea autovehiculelor uzate - Rabla Local.
Publicitate
Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat noi liste cu dosare aprobate în cadrul Programelor Rabla Clasic, Rabla Plus, Rabla Local și Prima Conectare, în urma ședinței comitetului de Avizare din 12.06.2023, se arată într-un comunicat oficial. Pentru „Programul Rabla Clasic” au fost aprobate 284 dosare pentru 454 autovehicule și 16 motociclete în valoare de 6.636.500 lei. De asemenea, au fost publicate noi liste care conțin 5 contestații aprobate pentru 11 autovehicule în valoare de 93.000 lei.
În cadrul „Programului Rabla Plus” au fost aprobate 436 dosare pentru 751 ecotichete în valoare de 39.182.000 lei și 22 contestații aprobate pentru 40 ecotichete în valoare de 2.021.000 lei.
Pentru „Programul Rabla Local” a fost publicată lista care conține 495 dosare de acceptare depuse de către solicitanții unități administrativ-teritoriale pentru 99.596 autovehicule uzate.
Referitor la “Programul Prima conectare la sistemul public de alimentare cu apă și canalizare finanțat” din PNRR a fost publicată o nouă listă conținând 1 dosar acceptat în valoare de 1.813.327,70 lei, depus de UAT COMUNA FRECĂȚEI, județul Tulcea pentru branșarea la rețeaua de alimentare cu apă și canalizare a 194 de gospodării.
Listele dosarelor acceptate în cadrul acestor programe sunt publicate pe site-ul www.afm.ro , la secțiunile aferente Programelor Rabla Clasic, Rabla Plus, Casa Verde Fotovoltaice, Rabla Local și Prima conectare la sistemul public de alimentare cu apă și
canalizare (PNRR).
Programul Rabla Local a luat startul pe 21 aprilie. Pe site-ul AFM există deja publicată lista solicitanților unități administrativ – teritoriale (UAT) aprobați. Tabelul poate fi consultat AICI.
Cele mai multe autoturisme uzate sunt evident în Bucureşti, urmat de Vrancea, Suceava şi Hunedoara.
Între timp, Primăria îi va anunța pe cei interesați la ce ghișeu vor trebui să se prezinte, după ce vor intra în posesia documentului de acceptare emis de AFM. Cel mai probabil, cei care vor parcurge toți pașii birocratici vor trebui să aibă și un cont la Trezorerie, în care să fie transferată prima de casare.
Reamintim că beneficiarii trebuie să își ia angajamentul că, în următorii 3 ani, nu vor achiziționa mașini cu norma de poluare Euro 5 sau mai mică, în caz contrar fiind obligați să dea banii înapoi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu