EXCLUSIV  After School. Raluca Purcărea, totul despre concept: Nu este doar atât!

Fenomenul „after school" este atât cunoscut cât și necunoscut în România zilelor noastre. Pe de-o parte se știu informații de ordin general, care pot forma o percepție potrivit căreia „after school-ul" înseamnă fie o delegare a responsabilităților din partea părinților către o organizație educațională sau o supra-încărcare a programului elevului, care astfel nu mai are copilărie și pleacă într-un fel de la o școală la o altă școală, ajungând să fie epuizat fizic și psihic.

Un alt curent de opinie susține, din contră, că after-schol-ul sau „școala" care se face după școală, îl ajută pe elev să-și fixeze cunoștințele și să dea sens întregului său program educațional degrevându-se de obstacole emoționale care le aduce continuarea studiului acasă, fără sprijin specializat. În acest sens am purtat o discuție cu doamna Raluca Purcărea, care a avut curajul să se își asume astfel de proiect.

Stimată doamnă Raluca Purcărea, cum s-ar traduce conceptual after school în limba română?

Daca am face o traducere exacta a acestui termen in limba română s-ar înțelege că ar înseamnă „școala de după școală". Este un concept educațional ce vine in sprijinul părinților foarte ocupați care nu au cu cine sa-si lase copiii acasă după terminarea orelor de școală. Este o soluție sigură în care copilul beneficiază de supraveghere permanentă, îndrumare la efectuarea temelor și posibilitatea de a participa la activități creative menite sa formeze și să dezvolte abilitățile acestuia.

Cu ce ajută la dezvoltarea educațională și psiho-emoțională a copilului conceptul after school, față de continuarea programului educațional acasă?

La o prima expunere, ideea de after school pare a fi cuprinzătoare. Un loc unde copiii vin după școală, mănâncă si își fac temele, dar nu este doar atât. Activitățile propuse de noi sunt variate si concepute astfel încât să îmbine activitățile educaționale cu cele recreative, și să creeze un mediu stimulativ pentru copil.

Una dintre principalele activități incluse în programul de after school este cel legat de efectuarea temelor. Copilul este sprijinit si îndrumat de un cadru didactic specializat, în felul acesta ajungând să înțeleagă mai bine noțiunile predate la clasa și să învețe cum se efectuează corect temele. Prin fișele de lucru suplimentare ,copiii se pot pregăti pentru concursuri și evaluări naționale, fiind ghidați spre obținerea unor rezultate de excepție.

Prin participarea la activitățile gândite de centrul nostru, copilul își dezvoltă noi abilitați și interese. Aici se afla cheia noastră și într-o astfel de viziune am dezvoltat acest centru educațional. Pachetele educaționale oferă și dotările necesare pentru o diversitate de explorare în diverse domenii ale cunoașterii artistice, științifice, prin promovarea conceptului STEAM(Science,Technology,Engineering,Arts,Mathematics).

Un alt avantaj al frecventării programului de after school este îmbunătățirea capacitații de relaționare. Copilul va învăța să comunice mai bine atât cu cei de vârsta lui cât și cu adulții, prin prisma activităților incluse, pregătindu-l să facă față mai ușor situațiilor din viitor. Construirea unei structuri psiho-emoționale puternice bazată pe încrederea în propriile forțe dar și gândirea pozitiv creatoare, sunt prioritare si tocmai de aceea propunem module de lucru pentru dezvoltare personala si emoțională pentru a fi integrate în activitatea copiilor.

Ce ne puteți spune pe scurt despre echipa dumneavoastră, cum ați început proiectul și unde vă situați în „piața" educațională din România?

Young Academics s-a născut din nevoia mea ca mamă de a oferi tot ce este mai bun copiilor mei in materie de educație, să creez un loc in care copiii sa se simtă valorizați, iubiți și încurajați să-și descopere pasiunile și creativitatea. Atunci când lucrezi cu copiii, trebuie sa o faci cu multa dăruire și pasiune, de aceea am ales să am alături de mine oameni dedicați și cu multă experiența. Conceptul Young Academics este gândit ca un loc unde învățatul se face cu plăcere, este distractiv și foarte bine ancorat în realitate. Copiii noștri descoperă lumea muzicii și a instrumentelor muzicale prin intermediul cluburilor de muzică, concepute de directorul nostru coordonator, Mihaela Roxana Zavodnik, fost solist vocal si artist liric al Operei Naționale București și realizator de spectacole muzicale pentru copii. Young Academics deține un studio muzical profesional dotat cu instrumente muzicale(pian, chitara, microfoane ,etc)

Nu am uitat nici de latura artistică și am început o colaborare foarte frumoasă cu dna Ioana Badea ,membru al Uniunii Artiștilor Plastici din București și curator la galeria de artă Artut.

Limba engleză se studiază zilnic alături de profesorul nostru de engleza iar programul de teme este efectuat sub îndrumarea cadrelor didactice cu experiență în învățământul primar.

Young Academics este primul after school din Bucuresti care va desfășura un proiect de dezvoltare emoțională pentru copii, oferind părinților gratuit posibilitatea de a avea semestrial și o evaluare foarte complexa a copilului lor, realizată de către formatorul acreditat ANC ,Parenting Trainer și Trainer specializat pe dezvoltarea inteligentei emoționale, Adriana Mitu.

În ce măsură este încurajată creativitatea prin programele pe care le desfășurați?

Prin opționalul inclus de Arts&Crafts ,realizat cu Ioana Badea copiii își vor dezvolta simțul artistic și cromatic și le vor fi stimulate creativitatea și imaginația. Micii artiști vor putea să se exprime plastic utilizând materiale și tehnici diferite venind cu propria lor interpretare și viziune. Cursul dezvoltă gândirea creativă și imaginația, însă copiii își vor dezvolta și îndemânarea, vor cunoaște și diferenția materialele de lucru și aplicabilitatea lo, vor dobândi cunoștințe de bază în combinarea culorilor si vor reuși să compună spațiul de lucru într-un mod personal și original. Cursul micului actor stârnește creativitatea copilului, imaginația fiind unul dintre ingredientele esențiale ale vieții. Educația artistică, îmbinată cu mediul de lucru al copilului şi cu educația din mediul familial, contribuie pozitiv în dezvoltarea personală a fiecărui individ, chiar de la începuturile vieții sale sociale. Astfel, viitorul adult poate fi pregătit pentru eventualele schimbări pozitive/negative din viața sa, iar această latură a educației artistice constituie o cărămidă importantă în temelia unei puternice imaginații sociologice și în consolidarea adaptabilității acestora.

Dați-mi un argument final pentru ca oamenii să vă aleagă!

Unicitatea proiectului YOUNG ACADEMICS constă în dezvoltarea unor centre educaționale hiperspecializare, organizate pe domenii de competență, care vor permite atât copiilor, cât și părinților să opteze în mod conștient și justificat pentru un anumit domeniu de specializare, astfel încât pregătirea obținută să susțină viitorul adolescent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel