Aglomerație la frontieră: Camioanele așteaptă 120 de minute pentru a ieși din România prin PTF Giurgiu-Ruse

Unsplash
Unsplash

Traficul intens de vacanță continuă să provoace întârzieri semnificative la punctele de trecere a frontierei.

În această dimineață, camioanele care ieșeau din România prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Giurgiu-Ruse au avut de așteptat aproximativ 120 de minute pentru a trece controlul de frontieră, în timp ce autoturismele au un timp de așteptare de 30 de minute.

Purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Giurgiu, Raluca Stan, a declarat că traficul intens este cauzat de sezonul de vacanțe, care aduce un număr mare de vehicule atât la intrarea, cât și la ieșirea din România.

"Traficul prin PTF Giurgiu la autoturisme se desfășoară în condiții normale, pe patru artere de control pe sensul de intrare în țară și pe trei artere de control pe sensul de ieșire din țară. Pentru autocamioane, traficul se desfășoară pe cinci artere de control pe ambele sensuri, înregistrând timpi ridicați de așteptare pe sensul de ieșire din țară", a explicat Stan.

De asemenea, aceasta a reamintit că pe Podul Prieteniei se circulă pe ambele sensuri, însă lucrările de reparații pe partea bulgară, ce vor începe luna aceasta și vor dura aproximativ 730 de zile, vor afecta traficul. În timpul reparațiilor, circulația se va desfășura alternativ, pe o singură bandă, în sistem semaforizat.

ITPF Giurgiu a anunțat că vor fi luate toate măsurile necesare pentru a asigura un trafic fluent prin punctul de trecere Giurgiu. În plus, participanților la traficul transfrontalier li se recomandă să utilizeze toate punctele de trecere deschise la granița cu Bulgaria.

Pe raza județului Teleorman sunt deschise PTF Zimnicea și PTF Turnu Măgurele, treceri cu bacul; în județul Constanța sunt deschise: PTF Vama Veche, PTF Ostrov, PTF Negru Vodă, PTF Lipnița și PTF Dobromir; în Dolj funcționează trecerea cu bacul de la PTF Bechet și PTF Calafat, iar în județul Călărași este deschisă trecerea cu bacul de la PTF Călărași.

Conform Poliției de Frontieră, în prezent, camioanele care intră în România prin PTF Giurgiu au un timp de așteptare de 50 de minute. Pentru autoturisme, timpul de așteptare este de 30 de minute, atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire din România, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel