Agricultura din Teleorman a devenit extrem de performantă datorită accesării unor programe și măsuri care au adus utilaje și tehnologie de ultimă generație, majoritatea finanțate din fonduri europene.
Publicitate
Întrebat despre cât de performantă este agricultura în județul Teleorman, Adrian Gâdea, Președinte PSD Teleorman și Președintele CJ Teleorman, a explicat că aceasta a devenit mai performantă datorită accesării unor măsuri destinate acestui sector, esențial pentru economie, în special pentru județul Teleorman. El a menționat că au fost accesate programe care au adus utilaje și tehnologie de ultimă generație, inclusiv tractoare dotate cu aer condiționat și tablete, majoritatea achiziționate cu fonduri europene.
„Agricultura pe care o aveți e performantă?”, a întrebat Bogdan Chirieac.
„E performantă și va fi și mai performantă în perioada următoare. Agricultura a devenit performantă o dată cu accesarea fiecăreia dintre măsurile destinate și deschise pentru acest segment extrem de important pentru orice economie, dar cu atât mai mult pentru un județ ca al nostru.
Au fost programe care au fost accesate. Astăzi sunt utilaje de ultimă generație, pe care le vedem în câmp, tehnologie de ultimă generație în Teleorman.", a spus Adrian Gâdea.
„Tractoare din acelea cu aer condiționat, cu tabletă.", a completat Bogdan Chirieac.
„Cu aer condiționat, cu tabletă, dar și celelalte echipamente agricole sunt de ultimă generație. Mare parte din aceste utilaje au fost luate cu fonduri europene.", a spus Adrian Gâdea.
Adrian Gâdea a explicat că în legumicultură au fost accesate multe programe și fonduri, iar în 2025 se va finaliza un centru de colectare legume și fructe în județul Teleorman, cu sprijinul prim-ministrului și ministrului Agriculturii. Acesta va fi construit în cel mai mare bazin legumicol din județ și va oferi legumicultorilor un spațiu de depozitare cu condiții optime, pentru a preveni pierderile de marfă. Potrivit acestuia, scopul este de a extinde durata de viață a produselor și de a facilita accesul lor pe piețele din București și din întreaga țară, oferind și oportunități de negociere a prețurilor pentru inputuri.
„Dacă vorbim de legumicultură, au fost foarte multe programe, s-au accesat foarte mulți bani. Mai avem o promisiune din partea domnului prim-ministru, dar mai ales din partea ministrului Agriculturii, finalizarea la anul a unui centru de colectare legume și fructe în județul Teleorman. Sunt discuții pe care le-am început din primăvara acestui an.
În acest moment, se lucrează la întocmirea documentației pentru a înființa acest centru de colectare legume și fructe în cel mai mare bazin legumicol din județul Teleorman, pentru a veni în întâmpinarea legumicultorilor, să aibă acest spațiu de depozitare cu condiții optime de temperatură, de climă, astfel încât să nu mai fie în situația de a-și arunca marfa.
Știm că legumele sunt destul de perisabile. Le oferim această posibilitate să poată fi depozitată marfa pe o perioadă mai lungă de timp, să putem găsi produsele din Teleorman pe piețele din București și pe piețele din România o perioadă mai lungă de timp, să le dăm posibilitatea să negocieze inputurile la alte prețuri.”, a spus Adrian Gâdea la DC News.
CMF: 11240017
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu