Rețeta de clătite cu dovlecei se prepară atât de rapid încât o vei aduce imediat pe masă.
E simplu de făcut, dar este atât de delicioasă, încât îți va oferi exact aceeași satisfacție ca un fel de mâncare mai elaborat. Mai mult, în acest fel, îi vei putea și pe copii să aprecieze legumele.
Așadar, datorită acestui fel de mâncare poți rezolva cu ușurință problema unei cine, pentru că, preparați în acest fel, dovleceii sunt mult mai gustoși. În plus, poți umple aceste clătite cu orice dorești.
Brioșe, gata în câteva minute! Sunt atât de bune, încât nu va rămâne nimic pe masă
Practic, folosind un blender, vei face ceva asemănător cu o omletă, dar mult mai delicioasă.
Timp de pregătire - 10 minute, timp de gătire - 10 minute, timp total - 20 minute, porții - 16 clătite, calorii - 45 pentru o clătită.
Ingrediente:
700 grame dovlecei (doi dovlecei mari),
5 linguri de făină,
3 ouă,
2 linguri ulei de măsline extravirgin,
1 ceapă mică,
1 lingură de praf de usturoi,
1 linguriță de sare,
½ linguriță de piper negru.
Pentru început, dovleceii se spală bine, se usucă și se taie bucăți. Pune bucățile de dovleceii într-un bol, adăugă ouăle și amestecă totul folosind un blender.
Lucrează totul până când amestecul este omogen și pufos. Apoi adaugă ceapa, tăiată în bucăți mici și amestecă bine.
Conopidă în cremă de brânză: este mai bună decât cartofii și are 160 de calorii
După ce ai făcut acest lucru, adaugă făina, piperul, sarea, usturoiul și uleiul și amestecă cu ajutorul unei spatule de bucătărie.
Unge o tigaie cu puțin ulei și pune-o pe aragaz. După ce uleiul s-a încins, adaugă câte două linguri de aluat.
După cinci minute, întoarce clătitele pe cealaltă parte și continuă să le prăjești. Procedează astfel până se termină tot aluatul. Servește clătitele cale. Poftă bună!
Vezi și:
Ceapa prăjită este iubită atât de copii, cât și de adulți. Acest fel de mâncare este pe placul tuturor, chiar și a gurmanzilor.
Leguma prăjită într-o tigaie capătă un gust ascuțit, o culoare aurie apetisantă și o dulceață subtilă.
Cu toate acestea, prăjirea corectă a cepei nu este chiar atât de ușoară cum pare. Dacă ceapa tocată este prăjită corect, va deveni aurie și dulce.
Dacă focul este puternic și gătirea este lungă, atunci ceapa prăjită se va transforma, cel mai probabil, în tăciuni necomestibili.
Amidonul nu trebuie să lipsească din casă. Gospodinele îl folosesc pentru a curăța aceste obiecte
Prin urmare, este important să găsiți un echilibru. De obicei, zece minute de prăjire, la foc mic, sunt suficiente pentru a obține ceapa moale, gustoasă și aurie.
Dar ce trebuie să faceți dacă nu ați reușit să împiedicați prăjirea puternică a cepei? Bucătarii cu experiență susțin că mâncarea poate fi salvată. Și pentru aceasta trebuie să utilizați un ingredient simplu.
Păstrați întotdeauna o matriță plină cu gheață în congelator. Cuburile de gheață sunt foarte utile nu doar la prepararea cocktail-urilor, ci și la crearea anumitor feluri de mâncare.
Dacă ceapa se înegrește în tigaie, puneți repede un cub de gheață. Acest ingredient rece va opri instantaneu prăjirea rapidă a cepei. Prin urmare, ceapa se va înmuia, va păstra un gust grozav și va deveni aurie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu