EXCLUSIV  "Ai alte nevoi în mintea ta, pentru că ți-e inima împietrită! Suntem atât de răi încât trupul Lui a trebuit să fie frânt". Iosua Faur, despre nevoia de iertare şi viaţă nouă

colaj: Freepik, Facebook Iosua Faur
colaj: Freepik, Facebook Iosua Faur

Este păcatul nostru de neiertat? Ce ne trebuie, cu adevărat, ca să nu ne mai simţim vinovaţi şi împovăraţi? Ce avem de învăţat din suferinţa lui Hristos? Răspunsurile vin chiar din Scriptură.

Avem păcatul în sânge. E moştenire păstrată pe calea venelor calde de la un Adam orgolios şi o Evă neastâmpărată, cei doi din pricina cărora mai muşcăm şi azi din mere din care n-ar trebui să ne înfruptăm. Păcatul "strămoşesc" ne ţine loc de umbră, dar ne aduce aminte, în acelaşi timp, că Dumnezeu a îngăduit ca pentru fiecare rătăcire să existe şi iertare. Iertare pe care o putem primi din clipa în care cădem pe genunchi în rugăciune, din momentul în care îl recunoaştem pe Hristos ca pe unic Fiu Salvator al omului, din ziua în care ne-am recunoscut greşelile, slăbiciunile şi metehnele şi le-am mărturisit Lui, cu inima toată aşezată în palme.

Ce spune Domnul Iisus despre păcat? Ce ne învaţă? “Prin acţiunile noastre îţi arată până unde a ajuns păcatul omenirii. Mai mult, îţi arată reacţia lui Dumnezeu când se uită la păcatul omului şi ce a trebuit să facă pentru a ne salva de păcatele noastre” spune Iosua Faur, pastorul Bisericii Creştine Baptiste “Sfânta Treime” din Brăila.

Ce legătură are moartea lui Iisus pe cruce cu păcatul omenesc

Liderul BBST explică: "Cea mai clară învăţătură despre păcat nu a fost în vorbele Sale, oricât de clare şi bune au fost, ci tocmai în moartea Lui. Crucea lui Hristos este cea mai clară declaraţie a lui Dumnezeu despre păcat. Ce înseamnă moartea lui Iisus pentru noi? Sigur, când te gândeşti la moartea Fiului Domnului te gândeşti că au contribuit mulţi oameni, nu? Cine sunt cei care au contribuit la moartea Lui? Păi, ai putea să dai vina pe ucenici, pentru că L-au părăsit. Petru s-a lepădat de trei ori. Păreau că s-au resemnat cu moartea Lui. Iuda a avut şi el contribuţia lui. Numele lui a devenit astăzi sinonim cu "trădător". Cine-şi mai pune astăzi numele la copil Iuda?

Cine L-a omorât pe Iisus? Mulţimile? Romanii? Au avut şi romanii rolul lor? Deci nu doar evreii L-au omorât, şi neamurile au contribuit. Şi atât de mare a fost contribuţia lor încât în Apocalipsa 1:7 - "Iată că El vine pe nori şi orice ochi Îl va vedea, şi cei ce L-au străpuns." Cine L-a străpuns? Pilat din Pont, care s-a spălat pe mâini. Romanii. Ştiţi că după ce romanii I-au luat haina şi au împărţit-o între ei, se zice că s-au pus acolo şi Îl priveau. Pur şi simplu se uitau la scena aceea grotească fără nicio remuşcare. Cu siguranţă şi romanii au avut partea lor de contribuţie dar...

Noi toţi am contribuit la moartea Domnului Iisus. E adevărat! Dar nu vi se pare interesant că singura persoană care nu a fost surprinsă deloc de ceea ce se întâmpla acolo era însuşi Iisus Hristos? În Matei 26:2 le spunea ucenicilor: "Ştiţi că după două zile va fi Paştele şi Fiul Omului va fi dat ca să fie răstignit?" Cu câtă precizie vorbeşte Iisus despre moartea Lui! 'Ştiţi că" - asta înseamnă că le-a mai tot spus. "Ştiţi că după două zile...", nici măcar cărturarii şi fariseii nu ştiau că atunci va fi răstignirea. De ce fix la Paşte? Păi nu era Paştele sărbătoarea naţională care celebra eliberarea poporului Israel din Egipt, din robie? Şi cum a făcut-o Dumnezeu! În seara aceea cutremurătoare au murit toţi întâii născuţi de parte bărbătească ai tuturor egiptenilor! Şi trebuiau să moară şi întâii născuţi de parte bărbătească ai evreilor, dar aici a venit soluţia: sângele unui miel care a fost jertfit. Sângele acela a fost pus pe uşiorii casei, iar când Îngerul Morţii venea ca să aducă judecata dreaptă împotriva păcatului, că şi evreii erau la fel de păcătoşi, era oprit de sânge. Şi îngerul pleca mai departe. De aceea lucrul acesta s-a întâmplat de Paşte."

Cine e "vinovat"?

"Responsabil în mod ultim pentru moartea lui Iisus a fost Însuşi Dumnezeu. El a pregătit totul dinainte. Domnul Iisus nu a fost o victimă neputincioasă în toată această dramă a omenirii. Nu vă gândiţi la El aşa! El doar a împlinit voia Tatălui. Şi poate că învăţătura centrală a lui Iisus despre moarte Lui în legătură cu păcatul nostru se găseşte în versetul 28 din Matei. Ce spune Dumnezeu despre păcatele noastre? "Acesta este sângele Meu, sângele legământului celui nou, care se varsă pentru mulţi, spre iertarea păcatelor." Vedeţi? Timp de 1500 de ani, Dumnezeu şi-a pregătit poporul ca să înţeleagă moartea lui Mesia, să înţeleagă că fiecare păcat necesită moartea şi pedeapsa. Şi pentru acel păcat trebuie să fie adusă o jertfă de ispăşire" a spus Iosua Faur în predica din prima duminică a lui Februarie.

Nu cum voiesc Eu, ci cum voieşti Tu!

"Primul Adam a fost tot într-o grădină, nu? Şi în faţa celei mai grele alegeri ce a făcut? A zis "Nu cum voieşte Dumnezeu, ci cum voiesc eu." Alegerea aceea a lui Adam a adus numai moarte pentru toţi care l-au urmat. Dar slavă Domnului că peste câţiva mii de ani al doilea Adam, tot într-o grădină,  se uită la cea mai grea alegere - de data asta nu e un fruct, ci e Paharul Mâniei lui Dumnezeu - şi nu spune "cum voiesc eu", ci "cum voieşti Tu." Iar alegerea aceasta a adus viaţă pentru toţi cei care-şi pun încrederea în El şi se pocăiesc de păcatele lor. Crucea pe care a fost răstignit Iisus îţi arată, de fapt, cât de profundă este dragostea lui Dumnezeu! Pentru că nu ne-a dat la moarte pe noi, aşa cum meritam, ci L-a dat la moarte pe însuşi fiul Său. Şi prin El avem viaţă veşnică.

Ne-am prea obişnuit cu crucea lui Hristos. Prea ne-am obişnuit cu suferinţa lui Hristos! Noi credem că avem alte nevoi! Să ne odihnim după o săptămână de muncă, să ne vindecăm de vreo boală care ne chinuie..., dar Iisus ne vorbeşte fiecăruia dintre noi despre o cu totul altă nevoie: nevoia de iertare, nevoia după o viaţă nouă - o nevoie pe care o ai chiar dacă nu realizezi în momentul acesta! În mintea ta sunt alte nevoi, tocmai pentru că inima ta e anesteziată! Cina Domnului ne spune că suntem atât de răi încât trupul Lui a trebuit să fie frânt, sângele Lui a trebuit să curgă pentru noi, dar slavă Domnului pentru mântuire şi pentru viaţa veşnică pe care am primit-o. Priveşte la Cina Domnului şi vezi acolo cât a trebuit să sufere Iisus pentru păcatul meu şi al tău!" este îndemnul tânărului păstor către toţi credincioşii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel