De câte ori ți s-a întâmplat, mai ales seara, ca oboseala să-ți joace feste și să arzi mâncarea? Fie că este vorba despre cină, prânz sau un simplu mic dejun, se poate întâmpla să adormi sau să te angajezi în alte treburi și să uiți de mâncarea de pe aragaz.
Dezamăgirea este cu adevărat uriașă, mai ales dacă gătești ceva care îți place în mod deosebit. Se poate oare recupera mâncarea arsă? Uneori este imposibil, deoarece mâncarea este atât de arsă încât nu poate fi salvată.
Rulouri umplute cu șuncă și brânză: un aperitiv rustic rapid și delicios
În cele mai multe cazuri este posibil să recuperăm măcar o parte din mâncarea pe care o pregătim. Cum? Este simplu! Iată câteva trucuri care ne pot ajuta.
Când ardeți mâncarea, primul lucru este să îndepărtați imediat partea arsă și să schimbați tigaia, pentru ca mirosul de ars să nu rămână. Mutați partea nearsă într-o oală curată și, pentru a scăpa de mirosul și gustul de ars, lipiți de zona arsă niște felii de cartof crud. Cartoful, de fapt, va tinde să absoarbă tot mirosul de ars.
Omletă cu vinete și ton, perfectă pentru micul dejun: un preparat savuros și original
O altă posibilitate este să adaugi un praf de zahăr în sos sau, în cazul unei ciorbe, o frunză de salată verde și un cartof. Aceste alimente anulează automat gustul de ars.
Dacă, în schimb, arzi o prăjitură, poți scoate partea arsă și toaca restul, pentru a-l folosi apoi ca baza pentru alte deserturi. Te-ai gândit vreodată la asta?
Toate acestea sunt trucuri vă vor permite să vă recuperați cât mai bine din mâncare care ați ars-o. Doar încercați și nu vei fi dezamăgit.
Ești în mijlocul procesului de preparare a unui produs de cofetărie și realizezi brusc că lipsește un ingredient? Ce poate fi cu adevărat mai enervant. Te oprești și te grăbești la supermarket? Nu trebuie să intri în panică! Toate au soluție.
În acest articol veți afla cum puteți înlocui cu ușurință ingredientele fără ca noul produs să influențeze gustul preparatului. Vă garantăm că va avea un gust la fel de bun!
Dacă nu aveți praf de copt, îl puteți înlocui cu bicarbonat. Amestecați o linguriță de bicarbonat cu 500 de grame de făină. Cel mai bine este să o mai cerneți o dată făina și bicarbonatul.
Ouă - Coptul devine acum puțin mai complicat, dar departe de a fi imposibil! Verificați vasul cu fructe pentru a vedea dacă mai aveți o banană. Puteți înlocui un ou cu o jumătate de banană. Dacă nu aveți nici banane în bucătărie vă salvează piureul de mere.
De asemenea, pentru fiecare ou, puteți folosi brânză tofu. Acesta este cu adevărat înlocuitorul perfect al ouălor pentru oricine are restricții alimentare.
Pizza cremoasă și ușoară cu blat de orez. Trucul pentru o crustă crocantă și delicioasă
Nu în ultimul rând, piureul dintr-un avocado copt echivalează cu 1 ou.
La rândul său, piureul de mere poate înlocui untul. Utilizați aceeași cantitate de piure de mere în locul untului. Deci, în loc de 100 de grame de unt, puteți folosi 100 de grame de piure de mere.
Muștar de struguri: un sos uimitor pentru brânzeturi și friptură, pe care îl poți face acasă
Alternativ, puteți folosi iaurt grecesc sau ulei de măsline, în locul untului. În acest caz, folosiți doar jumătate din cantitatea de iaurt sau de ulei de măsline. Dar trebuie să știți că acest truc va funcționa doar în aluatul pentru tort sau vafe, nu și în aluatul pentru prăjituri sau plăcinte.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News