Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a prezentat o rețetă ce conține salată verde, pere, mure, dar şi alte ingrediente delicioase, numită „Salata lui Cătălin".
salată verde, valeriană și rucola
3-4 pere
300 gr zmeură și cireșe
400 gr brânză gorgonzola și brânză brie
1 cub de unt
200 gr zahăr brun
50 gr alune caju
1 sfeclă roșie, fiartă
Se pun cireșele cu zmeura la fiert împreună cu 150 gr zahăr brun și se lasă până se pătrund bine, se trec prin blender, apoi prin sită și se formează o reducție delicioasă și aromată.
Perele se decojesc. Zahărul brun se caramelizează, se stinge cu puțină apă și se adaugă puțin unt și un praf de sare. Se adaugă și o felie de sfeclă roșie pentru un plus de culoare, apoi reducția de zmeură și cireșe dar și o lingură de oțet. Se lasă să fiarbă 2-3 minute.
Perele se scufundă în acest sirop caramel și se lasă până se pătrund și se colorează frumos.
Într-o salatieră, se așază frunzele de salată, apoi bucăți de brânză, felii de sfeclă, perele și feliile de prosciutto, rulate.
Se presară caju și cu o pensulă, se stropesc ingredientele cu dressingul în care s-au ținut perele, notează a1.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu