Anca Alungulesei, terapeut în nutriție, cu o expertiză de peste 10 ani în domeniul alimentației sănătoase, a vorbit pentru cititorii DC News despre un inamic al siluetei - grăsimea de pe abdomen care poate afecta atât persoanele slabe, cât și, desigur, pe cele cu multe kilograme.
Cum facem să scăpăm de grăsimea de pe abdomen? Sunt persoane slabe, de exemplu, la o înălțime de 1,68, au 57 kilograme, dar nu scapă de „burtă”. Ce ponturi le dați? Ce să mănânce? La ce obiceiuri alimentare să renunțe neapărat?
„Grăsimea abdominală este un semnal al inflamațiilor existente la nivelul organismului. Grăsimea abdominală, dincolo de disconfortul vizual pe care îl creează persoanei respective, reprezintă o formă de protecție a organismului. Din cauza consumului exagerat de carbohidrați, organele interne se învelesc într-un strat generos de grăsime, pentru că efectul (în special al consumului de zahăr) este inflamator și coroziv. Așadar, pentru scăderea grăsimii abdominale, a colăceilor, trebuie scăzut consumul de zahăr. Atenție însă că și consumul de pâine, orez alb și cartofi se încadrează în aceeași categorie”, a explicat Anca Alungulesei.
VEZI ȘI: Super alimentele care ne mențin tineri timp îndelungat. Anca Alungulesei, terapeut în nutriție: Trebuie să punem accent pe câteva
Care sunt super alimentele care ne mențin tineri cât mai mult timp? Dați-ne o listă a alimentelor care țin bătrânețea la distanță.
Primul din listă este apa. Cu cât ne menținem corpul mai hidratat, cu atât el se va menține mai tânăr. Apoi, trebuie să punem accentul pe alimente bogate în resveratrol, Omega 3 și alimente pre și probiotice: fructe de pădure, avocado, pește gras, nuci, alune și semințe (crude), murături, usturoi și turmeric.
Sunt o mulțime de diete când cauți pe Internet și multe femei calcă în capcană de a aplică unele care nu sunt congruente cu stilul lor de viață și se îngrașă la loc. Cum trebuie o persoană să-și aleagă dietă potrivită?
În primul rând, este important de știut faptul că sfaturile generale pe care le oferă Internetul nu sunt neapărat aplicabile pentru că fiecare persoană este unică, are o bio-individualitate diferită și un management al nivelului de stres diferit. Atunci când vine vorba despre procesul de slăbire, acesta trebuie privit într-un context holistic, nu doar fizic. Pentru că nu doar mâncarea influențează greutatea. Mâncarea trebuie să o privim ca pe un instrument/mecanism prin care persoana își asigură supraviețuirea fizică (ca specie umană) dar, mai ales, își asigura supraviețuirea emoțională. Mâncarea este gând și emoție. Combinația dintre cele două are puterea de a transforma alchimizarea mâncării în ceva benefic pentru corp, sau, din contră, în ceva mai puțin benefic. Așadar, dieta potrivită pleacă din interior către exterior și nu invers, așa cum a fost până acum. Greutatea și stratul de grăsime care ne înconjoară corpul ne dă indicii despre cum se simte persoană respectivă la nivel intern.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News