Este vară și mulți oameni nu pot sta fără aer condiționat.
Aerul condiţionat utilizat necorespunzător poate crea probleme de sănătate. În acest caz, cele mai frecvente afecţiuni pot fi cele din sfera ORL, susţin doctorii, însă în anumite condiţii, probleme pot apărea şi la nivelul dinţilor.
Anca Olteanu, medic stomatolog, a spus: „Uneori, mai ales la anumiţi pacienţi care au o sensibilitate în sfera ORL, pot să apară şi probleme legate de dantură, mai ales dinţii arcadei maxilare. Faptul că molarii şi premolarii superiori au rapoarte de vecinătate cu sinusurile maxilare, este posibil să apară şi ceva probleme în sfera dentară de la problemele sinuzale cauzate de aerul condiţionat. Cu toate acestea, dacă dinţii sunt în perfect în stare de sănătate, adică nu au carii complicate care să pună problema unei dureri acute, aerul condiţionat nu are de ce să ne creeze probleme. Cu alte cuvinte, mai ales atunci când ştim că plecăm în concediu sau când vine vara şi urmează să folosim aerul condiţionat, este foarte bine să ne găsească această perioadă cu toate cariile tratate la zi”, conform Rador.
VEZI ȘI: Cum poate să ne ucidă apa pe care o bem. Medicul Ciuhodaru: O pacientă de 35 de ani a decedat. Atenție, nu e de glumit! - https://www.dcnews.ro/cum-poate-sa-ne-ucida-apa-pe-care-o-bem-medicul-ciuhodaru-o-pacienta-de-35-de-ani-a-decedat-atentie-nu-e-de-glumit_925342.html
Pentru a minimiza potențialele efecte negative asupra sănătății dentare în cazul utilizării aerului condiționat, urmați aceste sfaturi:
Periați-vă dinții de două ori pe zi, folosiți ața dentară zilnic și utilizați apă de gură antibacteriană pentru a reduce riscul de infecții dentare.
Reglați temperatura aerului condiționat la un nivel confortabil, astfel încât să nu simțiți disconfort la nivelul dinților.
Asigurați-vă că beți suficientă apă pentru a preveni uscarea gurii și a menține un nivel adecvat de salivă.
Asigurați-vă că sistemul de aer condiționat este curățat și întreținut regulat pentru a preveni acumularea bacteriilor și a altor microorganisme nocive în sistemul de ventilație.
VEZI ȘI: De ce sistemul imunitar nu detectează Papillomavirusul. Dr. Horia Cioflan (SANADOR): Există o singură posibilitate de a stimula sistemul imunitar / video - https://www.dcnews.ro/de-ce-sistemul-imunitar-nu-detecteaza-papillomavirusul-dr-horia-cioflan-sanador-exista-o-singura-posibilitate-de-a-stimula-sistemul-imunitar-video_925224.html
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News