Ai diabet și nu știi ce fructe ai voie să consumi? Vezi aici ce poți mânca și ce nu

Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

O dietă bună, activitate fizică, precum și un stil de viață sănătos, sunt esențiale pentru persoanele cu diabet. Legumele și fructele sunt alimente sănătoase, totuși, fructele au zahăr, așa că trebuie să știți care sunt cele mai bune pentru persoanele cu diabet și, de asemenea, cele care nu trebuie consumate.

„Diabetul este o boală în care nivelurile de glucoză (zahăr) din sânge sunt foarte mari. Glucoza provine din alimentele pe care le consumi. Insulina este un hormon care ajută glucoza să intre în celule pentru a furniza energie. La diabetul de tip 1, organismul nu produce insulină. La diabetul de tip 2, cel mai frecvent tip, organismul nu produce sau folosește insulina în mod corespunzător. Fără suficientă insulină, glucoza rămâne în sânge", spune MedlinePlus, potrivit 20minutos.es.

Când ar trebui să mănânc dacă am diabet?

Într-o zi este recomandat să mănânci trei tipuri de fructe: „Unii oameni cu diabet trebuie să mănânce aproape la aceeași oră în fiecare zi. Alții pot fi mai flexibili cu orarul meselor, în funcție de medicamentele pentru diabet sau de tipul de insulină pe care îl consumă. Poate fi necesar să consumați aceeași cantitate de carbohidrați în fiecare zi, la aceeași oră”, susțin cei de la Institutul American de Diabet.

Care sunt fructele pe care diabeticii le pot mânca?

Pentru a controla diabetul cel mai bine este să consumi: afine, zmeură, coacăze, lămaie, pepene galben, mure, grapefruit, pepene verde, caise, prune, căpșuni, rodie, kiwi, mere, mandarine, fructul pasiunii, piersici, portocale, nectarine, papaya, paraguayan, pere sau ananas.

Care sunt fructele pe care diabeticii nu le pot mânca?

La rândul său, Fundația Spaniolă a Inimii recomandă evitarea consumului de fructe cu un conținut mai mare de zahăr precum: smochine, curmale, cireșe, cherimoya, mango, banane, struguri, ananas în sirop, piersici în sirop, stafide, smochine uscate.

VEZI ȘI: Cea mai ieftină legumă care scade glicemia

O dietă bine structurată ajută la prevenirea consecinţelor periculoase ale diabetului de tip 2 - pentru profilaxia nivelului ridicat de zahăr din sânge. Este util să mănânci o legumă ieftină, spun oamenii de ştiinţă.

Diabetul de tip 2 se dezvoltă atunci când organismul nu produce suficientă insulină sau celulele organismului nu răspund adecvat la acest hormon. Insulina controlează intrarea glucozei în celule şi apoi le procesează pentru energie. Acest tip de diabet este cea mai comună formă a bolii, reprezentând până la 90 la sută din cazuri.

Diabetul de tip 2 este considerat mai uşor de tratat şi respectarea unei diete specifice este una dintre cele mai eficiente modalităţi de a evita problemele pe care le poate cauza glicemia crescută. Urmând o dietă săracă în carbohidraţi, în general, diabeticii cu diabet zaharat de tip 2 pot menţine cu succes un nivel stabil de zahăr fără a-i permite să fluctueze.

Citește continuarea pe: https://www.dcnews.ro/cea-mai-ieftina-leguma-care-scade-glicemia-in-cateva-minute_915073.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel