Ai făcut dulceață și oala s-a ars? Cu aceste ingrediente, dulceața arsă va fi eliminată rapid

Ai făcut dulceață și oala s-a ars. Cu aceste ingrediente, dulceața arsă va fi eliminată rapid. Sursa - Pexels
Ai făcut dulceață și oala s-a ars. Cu aceste ingrediente, dulceața arsă va fi eliminată rapid. Sursa - Pexels

Vara este sezonul în care gospodinele prepară dulceață delicioasă pentru iarnă. Dar uneori se întâmplă ca oala să se ardă în timpul fierberii fructelor.

 

Ce să faci dacă oala s-a ars? Vasele din fontă sau cele din oțel inoxidabil pot fi curățate bine cu un burete de metal, dar un astfel de truc nu va funcționa cu o oală emailată.

Trebuie să o speli delicat pentru a nu-i deteriora smalțul. Da, și oalele noi din oțel inoxidabil trebuie spălate corect pentru a nu le zgâria și a le strica aspectul.

Elimină calcarul din fierul de călcat cu acest produs: oțetul și bicarbonatul au un concurent serios

 

Chiar dacă nu aveți la îndemână detergenți puternici, puteți spăla tigaia arsă de dulceață, folosind produse pe care le ai în casă. Ne ajută, în acest sens, sarea obișnuită, bicarbonatul, oțetul și cărbune activ. 

Dacă oala este arsă doar puțin, o puteți curăța cu sare obișnuită. Se toarnă apă fierbinte în oală. Se adaugă sare în proporție de 5-6 linguri la un litru de apă. Lăsați câteva ore ca să se înmoaie arsura. Dacă doriți să grăbiți procesul, puteți fierbe soluția de sare la foc mic, timp de 30-40 de minute. După aceea, spălați oala cu un burete și detergent.

Prosoapele de plajă, aspre din cauza soarelui și a apei sărate, vor deveni super moi: iată ce trebuie să faci

 

O oală arsă mai grav poate fi salvată cu bicarbonat de sodiu. Umpleți oala cu apă caldă și adăugați bicarbonat în proporție de 5 linguri la un litru. Se lasă 6-8 ore. Cel mai bine ar fi să lăsați oala cu apă și bicarbonat toată noaptea, iar dimineața să o spălați cu un burete și detergent obișnuit.

 

Chiuveta din oțel inoxidabil va străluci din nou: folosește acest remediu ieftin

 

Acizii, cum ar fi oțetul, ajută la îndepărtarea stratului de mâncare arsă. Umpleți oala cu o soluție de apă și oțet (un pahar de oțet la un litru de apă). Se pune oala pe foc și apa se fierbe 20 de minute. După aceea, stratul ars ar trebui să se desprindă ușor.

În cele mai vechi timpuri, strămoșii noștri foloseau adesea cenușa pentru a spăla vasele. Acum cenușa poate fi înlocuită cu cărbune activ. 

Zdrobește 10 tablete de cărbune activ. Umezește vasul ars și pune deasupra cărbunele zdrobit și lasă-l să acționeze 30 de minute. Apoi toarnă puțină apă și lăsă așa încă o jumătate de oră. După aceea, spălă tigaia cu un burete și detergent. 

În plus, rețineți că tigăile emailate necesită o manipulare atentă. Protejați-le de schimbările bruște de temperatură, deoarece smalțul poate crăpa. 

 

 

BONUS. Farfuriile albe vor fi din nou strălucitoare cu metoda bunicii: adio pete galbene!

 

Toată lumea are acasă un set de farfurii, cești și alte vase din porțelan, care, la un moment dat, se îngălbenesc. 

Dar cu metoda bunicii putem face ca aceste vase albe să strălucească din nou, iar petele galbene să dispară. Problema porțelanului constă în petele galbene, care tind să apară atunci când farfuriile nu sunt folosite o perioadă îndelungată. Indiferent cum le spălăm și ce produse folosim, petele galbene nu dispar. 

Cum se păstrează pepenele verde în ​​frigider și congelator: trucurile care îi păstrează prospețimea și gustul

 

Desigur, când spălăm farfuriile și ceștile cu detergentul clasic ni se pare că problema este rezolvată, dar realitatea este cu totul alta. Seturile de farfurii și-au pierdut strălucirea și nu mai sunt atât de frumoase și strălucitoare ca înainte.

Pentru orice problemă există însă un remediu: să aflăm care este acesta.

Unele gospodine pun sare în tigaie, înainte de a prăji ceva: iată care este explicația

Nu este doar o metodă simplă, ci și foarte economă, deoarece nu trebuie să cumpărați produse scumpe. Aveți nevoie de un singur ingredient pe care probabil îl aveți în cămară și un șervețel curat din bumbac.

Așa că ia niște oțet și diluează-l, în părți egale, cu apă. Acum scufundă prosopul în această soluție și șterge vasele, ceștile și alte vase din porțelan. Vei constata că, încetul cu încetul, petele galbene vor începe să se estompeze până când vor dispărea complet.

Cum poți înlocui sarea în bucătărie? Iată cele mai accesibile produse, cu care nu vei da greș

La final, clătește toate farfuriile și ceștile de porțelan  cu apă curentă și usucă-le cu o cârpă curată. Toate obiectele vor fi ca noi. Porțelanul este foarte delicat, de aceea când depozitezi farfuriile în dulap ar fi bine să așezi între ele niște foi albe sau șervețele de pânză, pentru a evita eventuale zgârieturi.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel