”Ai fi negociat cu Hitler?”. Prim-ministrul polonez l-a criticat pe Macron că l-a sunat pe Putin

Sursa TelegramУНИАН - новости Украины | война с Россией
Sursa TelegramУНИАН - новости Украины | война с Россией

Liderul francez a devenit chiar subiect de meme pentru convorbirile sale regulate cu șeful Kremlinului.

Premierul polonez, Mateusz Morawiecki, l-a atacat președintele francez, Emmanuel Macron, care încă încearcă să „vorbească” cu omologul rus, Vladimir Putin, pentru a opri războiul pe care l-a declanșat.

Acest lucru este raportat de presa locală, citând cuvintele lui Morawiecki din discursul de astăzi adresat liderilor țărilor UE.

Macron l-a sunat pe Putin de cel puțin opt ori

"Președintele Macron, de câte ori ați negociat cu Putin, ce ați realizat? Ați oprit vreo acțiune care a avut loc?", a întrebat Morawiecki.

Prim-ministrul polonez a subliniat că ei nu negociază cu infractorii - se luptă cu ei. "Nimeni nu a negociat cu Hitler. Ai fi negociat cu Hitler, cu Stalin, cu Pol Pot?", a adăugat Morawiecki, potrivit publicației ucrainene UNIAN.

De la începutul invaziei pe scară largă a Ucrainei de către Rusia, Macron l-a sunat pe Putin de cel puțin opt ori. Ultimul astfel de apel a avut loc pe 29 martie. Atunci dictatorul rus l-a numit pe Macron o condiție scandaloasă pentru ”salvarea” orașului Mariupol.

”Președintele Rusiei a informat în detaliu despre măsurile luate de armata rusă pentru a acorda asistență umanitară de urgență și pentru a asigura evacuarea în siguranță a civililor, inclusiv din Mariupol. S-a subliniat că pentru a rezolva situația umanitară dificilă din acest oraș, militarii din Ucraina trebuie să oprească rezistența și să depună armele,” – se indica la momentul respectiv în mesajul Kremlinului.

Liderul francez a devenit chiar subiectul meme-urilor de pe rețelele sociale pentru convorbirile sale telefonice obișnuite cu șeful Kremlinului.

Bogdan Chirieac: Asta îl plasează pe Emmanuel Macron în galeria marilor lideri europeni. Eu nu aveam o părere strălucită despre el, DAR...

Emmanuel Macron a vorbit, în repetate rânduri, cu președintele rus Vladimir Putin, pentru a găsi o rezolvare a conflictului armat din Ucraina, război pe care Rusia l-a declanșat după ce a invadat teritoriul ucrainean, în 24 februarie 2022, sub pretextul propagandistic al unei operațiuni militare speciale.

Inclusiv vineri, 25 martie 2022, președintele Franței a anunțat că va discuta cu omologul rus pentru termenii și condițiile unei operațiuni umanitare în Mariupol, pentru evacuarea civililor. Operațiunea ar urma să fie realizată în comun cu Turcia și cu Grecia. Cu două zile înainte, Palatul Elysée a anunțat că Emmanuel Macron va continua eforturile pentru a-l convinge pe Vladimir Putin să oprească invazia militară în Ucraina. Citește întreaga știre aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel