Cina târzie poate avea un impact extrem de negativ atât asupra siluetei, cât și asupra calității somnului.
Dar există un produs care nu doar că potolește foamea, dar promovează producția de substanțe care ajută la somn. Vorbim despre merele verzi. Iată de ce ar trebui să te obișnuiești să consumi mere înainte de culcare.
În primul rând, merele conțin vitaminele B6 și C, care sunt foarte importante pentru un somn sănătos. Ele ajută la ameliorarea tensiunii nervoase, relaxează corpul, stabilizează tensiunea arterială, scad nivelul de glucoză.
Merele conțin și mult potasiu, care are un efect pozitiv asupra sistemului cardiovascular, pectină, care îmbunătățește circulația sângelui și elimină toxinele, precum și fier, care este necesar pentru funcționarea normală a sistemului hematopoietic și circulator.
Consumați, regulat, ceai de mentă: are zeci de beneficii pentru sănătate
În plus, merele conțin polifenoli. Ele încetinesc procesul de digestie, iar o persoană rămâne sătulă mai mult timp.
De asemenea, polifenolii normalizează nivelul de zahăr, reduc riscul de a dezvolta boli cardiovasculare și chiar cancer pulmonar.
Cu câte ore înainte de culcare poți mânca mere? Mulți nutriționiști recomandă să nu mănânci după ora 18, dar acest lucru nu este valabil pentru toată lumea.
Într-adevăr, este bine să excluzi seara alimentele grele (proteine, carbohidrați complecși). Însă, cu 2 ore înainte de culcare este destul de acceptabil să iei o gustare ușoară și să mănânci câteva mere.
Nu mâncați mere și fructe, înainte de a merge la culcare, dacă aveți aciditate mare a stomacului. Majoritatea fructelor sunt bogate în acizi. Când ajung în stomac, încep să fermenteze și provoacă balonarea.
Bananele nu sunt doar o gustare delicioasă, ci și o adevărată comoară de nutrienți valoroși. Bananele scad tensiunea arterială. Orice fruct care conține nitrați, magneziu și potasiu este bun pentru reglarea nivelului tensiunii arteriale.
Dintre toate fructele, bananele au o concentrație foarte mare de potasiu, pe care de obicei nu-l avem în dietă. Astfel, consumul banalelor reduce riscul bolilor cardiovasculare grave.
Câte nuci poți mânca pe zi. Dacă nu ții de cont de asta, vei avea probleme mari
Bananele sunt cu adevărat sățioase. Acest lucru se datorează, în principal, conținutului de calorii, dar s-a dovedit că sațietatea depinde și de mirosul lor! La fel ca vanilia, bananele pot „înșela” centrul de sațietate și foame cu aroma lor.
Bananele nu irită sistemul digestiv. Când suferi de orice tip de tulburare digestivă, ești atent la toate alimentele pe care le consumi. În banane nu vei găsi substanțe care ar irita mucoasa intestinală.
În plus, sunt ușor de digerat. Totuși, nu uita să alegi doar fructe coapte, deoarece bananele verzi au mai multe componente nocive.
Dormi rău noaptea? Mergi urgent la un oftalmolog
Bananele îmbunătățesc starea de spirit. Aceste fructe sunt o sursă neprețuită de triptofan, care poate îmbunătăți starea de spirit. Acest aminoacid este esențial pentru formarea melatoninei și a serotoninei.
Deși melatonina este responsabilă pentru calitatea somnului, serotonina afectează performanța mentală și buna dispoziție. Este foarte important să mănânci banane, deoarece corpul tău nu poate produce singur triptofan.
Bananele sunt o sursă de carbohidrați ușor digerabili. Dacă faci sport în mod regulat, un astfel de fruct bogat în calorii ar trebui să fie inclus în dietă. Bananele sunt o sursă de glucoză, fructoză și amidon, fără așa-numitele calorii goale. În plus, sunt un depozit de vitamine B, potasiu, magneziu și fibre.
Această gamă de nutrienți face din banană un fruct fortifiant înainte de antrenament și stimulează recuperarea după antrenament. Bananele conțin și multe vitamine valoroase, fiind o gustare relativ ieftină și gustoasă. Datorită indicelui glicemic ridicat, nu ar trebui să faci abuz de banane, atunci când nu faci mișcare.
Ce ar fi mai bine să mănânci dimineața, dacă vrei să fii sănătos și să ai o siluetă zveltă? Nu începeți ziua cu produse care conțin carbohidrați procesați, susțin nutriționiștii. Cerealele gata preparate, care ne sunt impuse prin publicitate, nu sunt produse utile. Conțin o cantitate mare de carbohidrați simpli, care duc la creșterea în greutate.
De asemenea, nu este o idee bună să-ți începi ziua cu produse din carne procesată, precum salam, cârnați, pâine albă, susțin nutriționiștii. Consumul regulat de cârnați, salam și șuncă ar trebui limitat, deoarece provoacă dezvoltarea cancerului.
Lista alimentelor care îți scurtează viața. Culmea, le mănânci destul de des
Această "listă neagră" include și cerealele instant, adică produsele rafinate care au fost supuse procesării. În plus, sucurile și apa carbogazoasă trebuie evitate. Pâinea albă este, de asemenea, inutilă, de aceea este mai bine să o înlocuiți cu cereale. De asemenea, trebuie evitat grișul și cușcușul, deoarece aceste produse sunt, în esență, aceiași carbohidrați procesați.
Puteți găsi o alternativă la toate aceste produse nesănătoase,cum ar fi orezul brun sau bulgurul. Și în loc de un sandviș cu salam, puteți pregăti diferite feluri de mâncare din carne de pasăre sau pește la cuptor. Cel mai util mic dejun, conform nutriționiștilor, este o omletă cu legume.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News