Vlăduț, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan și Dani”, a explicat cum se pregătește o ciorbă mai specială, cu multă carne de porc afumată, iar legumele proaspete, înlocuite cu multe murături: castraveciori, varză și gogoșari.
1 kg afumătură de porc (coaste, pulpă)
2-3 cepe
2-3 linguri de ulei
1 varză murată, mai micuță
5-6 buc. gogoșari în oțet
5-6 buc. castraveciori murați
2 gălbenușuri
400 gr smântână de consum
sare și piper, după gust
tarhon
Se toacă ceapa mărunt, se porționează carnea de porc și se trag împreună în ulei, direct în vasul în care va fi preparată ciorba.
Se adaugă varza murată, tocată și se completează cu apă fierbinte.
Se fierbe ciorba până când atât carnea cât și varza sunt pătrunse, iar cu 15 minute înainte de a stinge focul, se adaugă gogoșarii tocați, castraveciorii tocați și puțin tarhon.
Tot înainte de a stinge focul, cu 5-6 minute, se drege ciorba cu gălbenușurile amestecate cu smântâna și se mai asezonează gustul și cu puțin piper, notează a1.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu