Tarta cu morcovi este un desert foarte simplu de făcut. În plus, ai nevoie de puține ingrediente, morcovii fiind ingredientul de bază.
Acesta este cea mai simplă rețetă pe care ai încercat-o vreodată. Tarta va fi atât de moale că se va topi în gură.
Cea mai savuroasă tartă a verii: ai nevoie de câțiva pumni de căpșune pentru acest deliciu culinar
Torta cu morcovi este un desert foarte simplu, dar incredibil de bun. Poate fi preparat mai ales la petrecerile copiilor, astfel încât micuții să mănânce sănătos și să aprecieze legumele. Tarta de morcov este un desert tipic englezesc. Datorită delicateții, poate fi servită la micul dejun alături de o ceașcă de ceai fierbinte.
Ingrediente:
250 grame morcovi,
200 grame de zahăr,
200 grame grame de făină de grâu,
100 grame făina de migdale
120 ml ulei de semințe de floarea soarelui,
3 ouă,
1 plic praf de copt,
coaja și sucul unei portocale.
Curățați morcovii, tăiați-i bucăți și puneți-i într-un mixer. Adăugați uleiul și amestecați din nou, va trebui să obțineți o cremă. Într-un bol se pune zaharul, ouăle și se lucrează cu telul. Se rade coaja de portocală și se stoarce sucul.
Tartă din felii de pâine, ardei și parmezan: un preparat original, pe care trebuie să-l încerci
Când amestecul de ouă și zahar este bine bătut, adăugați coaja rasă de portocală și extractul de vanilie. Lucrați din nou, apoi adăugați morcovii rași. În acest moment, reduceți viteza mixerului la minim și adăugați făina de grâu și praful de copt. Apoi adăugați, treptat, și sucul de portocale.
Nu mai cumpăra hamsii marinate: le poți face chiar acasă și vor avea o aromă deosebită
Acum adăugați făina de migdale. Se toarnă amestecul într-o formă de copt, cu diametrul de 22-24 cm, unsă cu puțin ulei. Coaceți tarta într-un cuptor static preîncălzit la 180, timp de 50-60 de minute. Când este gata, o puteți decora cu zahăr pudră. Poftă bună!
Dacă există un fruct care simbolizează vara, acesta este cu siguranță pepenele verde. Cui nu-i place să se răcorească, vara, cu o felie suculentă de pepene verde? Cu toate acestea, foarte puțini știu că pulpa pepenelui nu este singura parte comestibilă. Chiar și coaja poate fi mâncată.
Mai întâi, spălați bine coaja de pepene verde, pentru a îndepărta toate pesticidele care sunt periculoase pentru sănătatea noastră. În plus, partea cea mai verde și mai subțire a cojii trebuie îndepărtată cu un cuțit. Doar stratul alb este folosit în bucătărie.
Rețeta vine tradiția culinară indiană. Coaja de pepene verde are o textură care absoarbe perfect toate aromele condimentelor folosite. Din acest motiv, coaja de pepene verde este potrivită pentru prepararea mâncărurilor cu curry. Putem adăuga pur și simplu cojile de pepene verde, tăiate cubulețe, în amestecul de legume preferat și să le sotăm cu condimente după gust, potrivit proiezionidiborsa.it.
Cheesecake cu caramel, un desert excelent pentru vară. Oaspeții tăi nu vor rezista tentației dulci
Să vedem cum se prepară un curry gustos cu coajă de pepene, care poate fi servit cu orez sau pâine.
Ingrediente pentru patru persoane:
partea albă a cojii de la o jumătate de pepene verde;
o ceapă;
o linguriță de semințe de muștar;
o jumătate de linguriță de semințe de chimen;
un buton de unt;
două lingurițe de curry,
un praf de turmeric;
sare.
Metodă de preparare
Coaja spălată și curățată a pepenelui verde se taie în cuburi. Se încinge untul într-o tigaie, apoi se adaugă muștarul și semințele de chimen. Când semințele încep să sfârâie, adăugați ceapa și rumeniți-o.
Cum să reîncălzești cartofii prăjiți ca să devină din nou crocanți: sfatul bucătarilor cu experiență
Adăugați cuburile de coajă de pepene verde în tigaie și asezonați amestecul de condimente: sare, turmeric și curry. Amestecați bine și acoperiți tigaia cu un capac. Gătiți timp de aproximativ zece minute sau până când cubulețele de pepene verde din moi.
Iată un preparat delicios care trebuie savurat cald. Data viitoare când veți cumpăra un pepene, nu uitați: nu aruncați niciodată cojile acestui fruct delicios și versatil.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News