Pregătiți niște chiftele din ovăz cu ton, delicioase și sănătoase. Rețetă este economică, deoarece conține puține ingrediente.
Aceste chiftele pot fi prăjite în tigaie sau coapte în cuptor. Pot fi savurate singure sau alături de o salată delicioasă.
Desigur, puteți adăuga și niște dressing picant pentru o notă specială de savoare. Te întrebi cum să faci chiftele din fulgi de ovăz și ton? Descoperiți toți pașii pe care trebuie să-i urmați.
Ingrediente de care ai nevoie:
1 cană fulgi de ovăz,
1 cană de apă sau lapte,
1 ou,
sare si piper după gust,
200 de grame de ton,
½ cană coriandru tocat,
1 praf de usturoi pudră,
ulei.
Pentru a face rețeta de chiftele din fulgi de ovăz cu ton, înmuiați, mai întâi, fulgii de ovăz într-o cană de apă sau lapte timp de cel puțin 1 oră. De asemenea, îi puteți lăsa peste noapte la frigider.
Când timpul a trecut, veți observa că fulgii de ovăz au absorbit o mare parte din lichid și s-au transformat într-o pastă. Adăugați un praf de sare, piper și usturoi pudră și amestecați.
Înghețată parfumată din pepene galben, excelentă în zilele toride de vară
Se adaugă și tonul din conservă, care trebuie scurs, coriandrul tocat și un ou. Toate ingredientele se amestecă bine. Ar trebui să obțineți un aluat gros.
Cu mâinile curate și unse cu puțin ulei, luați câte puțină compoziție și formați chiftelele. Aveți grijă să nu fie prea groase.
Chec din fulgi de ovăz și dovleac: un desert excelent pentru cei care țin la siluetă
Acum aveți două variante: fie le prăjiți în tigaie cu puțin ulei, pe ambele părți câte 2 minute, fie le coaceți în cuptor, la aproximativ 180°C, aproximativ 15 minute. Chiftele sunt gata. Le puteți servi alături de o salată salată proaspătă și dressing. Poftă bună!
Mulți bucătari adaugă legume și pâine atunci când pregătesc carnea tocată pentru chiftele. Unii folosesc un dovlecel, unii - un dovleac, iar alții aleg cu totul alte produse.
Puțini știu că un cartof dat prin răzătoarea fină este leguma perfectă pentru carnea tocată. Datorită acestei legume, veți obține chiftele fragede și suculente.
Pentru prepararea chiftelelor veți avea nevoie de:
câte 500 grame de carne tocată de porc și vită;
1 ceapă;
1 cățel de usturoi;
1 cartof,
3-4 linguri de făină sau pesmet;
sare, piper și ulei vegetal.
Curățați și tăiați cartoful, ceapa și usturoiul cu un blender sau dați-le prin răzătoarea fină. Se amestecă legumele cu carnea tocată și se adaugă sare și piper.
Frământați bine carnea tocată cu mâinile, după care o bateți pe masă sau din mână în mână. Acest procedeu mărește plasticitatea cărnii, astfel încât chiftelele să nu se destrame în timpul prăjirii.
Cea mai delicioasă cină: orez cu fructe de mare și lapte de cocos
Formați chiftele, pe care le dați prin pesmet sau făină. Se prăjesc într-o tigaie încălzită cu ulei.
Serviți chiftelele fierbinți cu garnitura preferată. Poftă bună!
Putem găti mese copioase din ingrediente simple și accesibile. Pentru un prânz copios, puteți pregăti niște chiftele delicioase de legume, în care nu trebuie să adăugați carne sau ouă.
Pentru a pregăti aceste chifteluțe, veți avea nevoie de legume. Acest fel de mâncare simplu este grozav pentru micul dejun.
Ingrediente:
varză albă - 350 de grame;
morcovi - 170 de grame;
ceapă - 140 de grame;
griș - 3 linguri;
fulgi de ovăz - 3 linguri;
cartofi - 260 de grame;
sare și piper - după gust,
pesmet,
amidon - 1 lingură;
ulei de floarea soarelui sau ulei de măsline.
Spălați cartofii și fierbeți-i în coajă. Tăiați varza proaspătă în bucăți mari, scufundați-o în apă clocotită și gătiți-o 5 minute. Clătiți bine morcovii, curățați-i și dați-i prin răzătoare grosieră. Curățați ceapa de coajă și tăiați-o în cuburi mici.
Desert spectaculos cu ananas: are un gust exotic și poate fi consumat și de cei care sunt la dietă
Căliți morcovii și ceapa în ulei până se înmoaie. Între timp, varza se trece prin strecurătoare, se clătește cu apă rece și se lasă la scurs. Puneți, apoi, în robotul de bucătărie legumele, împreună cu varza, și transformați-le într-o masă omogenă
Cartofii fierți se curăță de coajă și se dau prin răzătoarea medie. Adăugați cartofii rași, o lingură de amidonul, grișul, fulgii de ovăz, sarea și piperul la legumele pasate. Se amestecă toate ingredientele și se lasă să se odihnească timp de treizeci de minute.
Din pasta obținută din legume formați chiftele, dați-le prin pesmet și prăjiți-le în ulei pe ambele părți până se rumenesc. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News