EXCLUSIV  Ai păr „gras”? Greșeala pe care o faci zilnic și soluția pentru ca scalpul tău să se „normalizeze” / video

Fotografie de la Karolina Grabowska: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/deprimat-trist-par-podoaba-capilara-7272952/
Fotografie de la Karolina Grabowska: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/deprimat-trist-par-podoaba-capilara-7272952/

Ai probleme cu părul? Te deranjează că se îngrașă foarte repede? Află, în rândurile de mai jos, ce trebuie să faci.

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, specialist în formularea și evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, a vorbit, într-o emisiune pentru DCNews și Spectacola, despre părul „gras”.

„Persoanele care au părul foarte gras și foarte unsuros, trebuie să limiteze felul în care îl spală. În momentul în care spălăm părul în fiecare dimineață, o să stimulăm foarte tare secreția de sebum. La persoanele cu păr gras sau cu ten gras, este important să ținem acest aspect sub control, dar să nu facem o obsesie din el. În momentul în care dăm foarte multe active sicative, care usucă, dezechilibrăm scalpul foarte tare. Și atunci se accentuează tendința de secreție de sebum. Trebuie să păstrăm un echilibru. Se obțin foarte bune rezultate cu Reparatrice hair & scalp. Ajută la normalizarea secreției de sebum, fără a o face să fie extrem de agresivă. De asemenea, un șampon cu care cumpărătorul reacționează foarte bine este șamponul cu ierburi sălbatice. Are un compus botanic extrem de activ care ajută la normalizarea secreției de sebum de la nivelul scalpului”, a zis Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO.

Youtube video image

Reparatrice hair & scalp pro bonding mask/ Mască reparatoare pentru păr și scalp

Masca reparatoare pentru păr și scalp are la bază active inovatoare cu rol „pro bonding”. Astfel, acestea sigilează cuticulele și vârfurile despicate contribuind la regenerarea părului și a scalpului.

Acțiunea „pro bonding” aduce în prim-plan o perspectivă nouă în ceea ce privește îngrijirea părului și anume îngrijirea preventivă. Așa cum o rutină antirid începută la timpul potrivit face minuni pentru frumusețea pielii peste ani tot astfel și îngrijirea proactivă a părului vă va ajuta să preveniți uscarea sau deterioarea acestuia. Activele „pro bonding” derivate din bambus constau în peptide cationice bivalente care se auto-asamblează și lipesc efectiv un film unic pe cuticula firului de păr. Protejarea cuticulei firului de păr este esențială pentru a preveni degradarea acestuia. Prin urmare, tehnologia „pro bonding” restabilește rezistenta fibrei capilare și conferă protecție împotriva tratamentelor chimice, produselor de styling, factorilor de mediu etc. Rezultă astfel un produs de îngrijire care vă ajută să îngrijiți proactiv părul, îi conferă protecție și sigilează cuticulele și vârfurile despicate.

Un alt activ de ultimă generație în industria îngrijirii părului încorporează micelii de ciuperci și conferă proprietăți de regenerare  formând o barieră de protecție împotriva agresorilor externi precum poluarea și daunele termice. În plus, acesta îmbunătățește rezistența și elasticitate firului de păr și îl restructurează după vopsire prin sigilarea cuticulelor. Eficiența în ceea ce privește protejarea, regenerarea și restructurarea firului de păr este una completă și se aplică atât în cazul părului vopsit, cât și a celui care nu a fost supus diferitelor proceduri cosmetice.  

Active dedicate îngrijirii scalpului echilibrează microflora acestuia acționând asupra uscăciunii, mâncărimii, iritațiilor, excesului de sebum, mătreții. Acesta hidratează și calmează estompând disconfortul generat de micile iritații de la nivelul scalpului și ajută la regenerarea și creșterea noilor foliculi de păr.

Piperul negru este folosit adesea în remediile ayurvedice fiind recunoscut pentru calitățile sale terapeutice. Datorită conținutul bogat în vitamina A, K și C, flavonoide, carotenoide, magneziu, fier, potasiu  și alti antioxidanți care înlătură radicalii liberi a fost adoptat și ca ingredient cosmetic. Utilizat în produsele pentru îngrijirea părului conferă beneficii multiple printre care amintim:


•    Ajută la regenerarea părului;
•    Stopează căderea părului;
•    Combate mătreața;
•    Are efect astringent reducând sebumul de la nivelul scalpului.

Pe lângă mirosul unic, plăcut pe care lavanda îl dă oricărui produs în care este încorporată, în ceea ce privește îngrijirea părul, principalele sale beneficii sunt:

•    Stimulează creșterea părului; 
•    Are efect calmant; 
•    Estompează dinconfortul generat de iritațiile ușoare.

Verbena este considerată un stimulent natural al circulației sanguine astfel încât poate fi benefică pentru sănătatea scalpului. Este bogată în acizi grași și previne astfel căderea părului. Conține și magneziu, potasiu, fosfor și alte vitamine de care podoaba capilară are nevoie pentru a-și menține strălucirea naturală. În plus, ajută la fortificarea firului de păr.

Uleiul esențial de lemn de santal este compus din elemente benefice pentru îngrijirea podoabei capilare. Astfel, poate ajuta la stoparea căderii părului și poate fi un element important în regenerarea acestuia. 

Uleiul de bergamotă poate fi considerat aliatul părului creț, uscat sau greu de aranjat. Acesta conferă părului un aspect mătăsos și îl face ușor de aranjat. De asemenea, ajută şi la calmarea scalpului iritat. 

În concluzie, masca oferă părului hidratare și nutriție, fortifică firul de păr, favorizează regenerarea scalpului, conferă protecție și strălucire și îl face mai ușor de aranjat. Produsul este extrem de versatil astfel încât nu doar că oferă beneficii multiple părului, dar se adaptează și pe toate tipurile de păr și scalp fiind testat dermatologic pentru piele sensibilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel