EXCLUSIV  Ai picioarele reci? Boala care nu te doare, dar care te trimite direct la chirurgul vascular. Dr. Rodica Niculescu, SANADOR, atrage atenția/ VIDEO

FOTO: freepik @koldunova
FOTO: freepik @koldunova

Dr. Rodica Niculescu, medic cardiolog intervenționist la Spitalul Clinic SANADOR, a vorbit despre semnele pe care această boală le dă pacienților, în contextul în care există o categorie de pacienți care nu simt durerea la nivelul picioarelor.

Dr. Rodica Niculescu, medic cardiolog intervenționist la Spitalul Clinic SANADOR, a vorbit despre o categorie de pacienți care nu simt durere la nivelul picioarelor, în raport cu boala arterială periferică, dar și ce alte semne are această afecțiune cronică ce se caracterizează prin îngustarea arterelor care furnizează sânge mușchilor și țesuturilor din membrele inferioare

”Pacientul diabetic știm că rezistă mai bine la durere, sau, din păcate, nervii le sunt afectați și nu resimte atât de puternic durerea”, a spus Val Vîlcu în cadrul Interviurile DC News.

”Membre inferioare reci, absența a pilozității, tegumente deschise la culoare. Nu mai au culoarea normală, tegumentul este mai alb. Evident, piciorul este mai rece. Nici nu mai vorbim de prezența rănilor. Sunt pacienți diabetici care se prezintă cu neuropatia diabetică, apropos creșterea pragului de durere: ei nu simt durerea.

Sanador

Dar rănile asociate la pedichiură sau nativ prin suferința, prin ischemia determinată de lipsa fluxului sanguin la nivelul vaselor mici, asociată cu vasele mari, cu formele de ateroscleroză calcificată aduc pacienții la chirurgul vascular. 

Noi practicăm o arteriografie care să ne pună diagnosticul de ocluzie, de stenoze la nivelul ilio-femural, femuro-popliteu și vaselor gambiere astfel încât să alegem împreună cu chirurgul cum putem să proceda să-l ajutăm pe pacient și dacă se poate într-o singură intervenție.

Cardiologia intervențională asociază un astfel de tratament cu niște baloane farmacologic active care au pe ele o substanță imunosupresivă pe care le punem pe arterele respective după utilizarea device-ului Jet Stream astfel încât să reducă procesul inflamator local.

Acest lucru este foarte util pentru că acționează local și are un timp mai lung de supraviețuire a tratamentului”, a explicat dr. Rodica Niculescu, medic cardiolog intervenționist la Spitalul Clinic SANADOR.

Mai multe în video:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel