Ceapa prăjită este iubită atât de copii, cât și de adulți. Acest fel de mâncare este pe placul tuturor, chiar și a gurmanzilor.
Leguma prăjită într-o tigaie capătă un gust ascuțit, o culoare aurie apetisantă și o dulceață subtilă.
Cu toate acestea, prăjirea corectă a cepei nu este chiar atât de ușoară cum pare. Dacă ceapa tocată este prăjită corect, va deveni aurie și dulce.
Dacă focul este puternic și gătirea este lungă, atunci ceapa prăjită se va transforma, cel mai probabil, în tăciuni necomestibili.
Amidonul nu trebuie să lipsească din casă. Gospodinele îl folosesc pentru a curăța aceste obiecte
Prin urmare, este important să găsiți un echilibru. De obicei, zece minute de prăjire, la foc mic, sunt suficiente pentru a obține ceapa moale, gustoasă și aurie.
Dar ce trebuie să faceți dacă nu ați reușit să împiedicați prăjirea puternică a cepei? Bucătarii cu experiență susțin că mâncarea poate fi salvată. Și pentru aceasta trebuie să utilizați un ingredient simplu.
Păstrați întotdeauna o matriță plină cu gheață în congelator. Cuburile de gheață sunt foarte utile nu doar la prepararea cocktail-urilor, ci și la crearea anumitor feluri de mâncare.
Dacă ceapa se înegrește în tigaie, puneți repede un cub de gheață. Acest ingredient rece va opri instantaneu prăjirea rapidă a cepei. Prin urmare, ceapa se va înmuia, va păstra un gust grozav și va deveni aurie.
Vezi și:
Brânză de casă, cu siguranță, le va plăcea atât adulților, cât și copiilor, deoarece are un gust delicat care te face să să mănânci felie după alta.
În plus, brânza este un aliment care aduce multe beneficii, deoarece conține puține calorii, dar mulți nutrienți. De fapt este bogată în calciu și fosfor, două săruri minerale esențiale pentru întreținerea și dezvoltarea sistemului osos, ca să nu mai vorbim că, la bătrânețe, contracarează osteoporoza.
Vinete prăjite într-o friteuză cu aer cald. O mâncare super rapidă cu 43 de calorii pentru o porție
Dar haideți să vedem cum să faceți brânză acasă în câțiva pași simpli. Timp de preparare - 10 minute, timp de gătire - aproximativ 20 de minute, timp de așteptare - 6-12 ore, timp total aproximativ 6-12 ore, porții: 8-10 felii.
Ingrediente:
2 litri de lapte,
200 grame de smântână (sau iaurt),
3 ouă,
1 lingură de sare.
Mai întâi turnați laptele într-o cratiță, pusă pe foc. Adăugați sare și amestecați cu o lingură de lemn până când laptele dă în clocot.
Spargeți ouăle într-un castron și bateți-le cu telul de mână. Adăugați smântâna și mixați până obțineți un amestec omogen, de culoare deschisă.
Chec rafinat de toamnă, cu mere și nuci. Fără unt și fără ulei, o felie are doar 180 de calorii
Acum adăugați ouăle și smântâna în lapte și amestecați cu o lingură de lemn. Mai lăsați laptele pe foc încă 12 minute. La final, așezați o strecurătoare pe o formă cu margini înalte, acoperiți-o cu o cârpă de pânză și turnați conținutul cratiței.
Acoperiți brânza și puneți peste ea o greutate pe ea aproximativ 6-12 ore. Când este gata, savurați brânza la prânz, cină sau chiar ca și gustare!
Vezi și:
Clătitele sunt un desert preferat de toată lumea. Azi vă propunem rețeta clătitelor nemțești, un desert puțin diferit, potrivit atunci când vrei să încerci o nouă variantă pentru un astfel de preparat. Clătitele vor fi gata într-un sfert de oră.
Ingrediente:
2 ouă,
2 linguri de zahăr,
3 linguri de făină,
3/4 cană de lapte.
Pune ingredientele într-un blender și mixează-le bine. Încinge o tigaie cu puțin ulei. Toarnă un sfert de cană de compoziție în tigaie și răsucește-o până clătita capătă o forma rotundă.
Așteaptă să se întărească, apoi întoarce-o pe partea cealaltă. Clătitele nemțești se servesc cu fructe de pădure proaspete, cu frișcă, sirop sau alte ingrediente specifice clătitelor. Poți încerca un sos de ciocolată, fructe obișnuite sau exotice. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu