Ai primit acest e-mail de la ANAF? Să nu efectuezi în niciun caz plata! - Foto în articol

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Mare atenție dacă primești vreun e-mail de la ANAF!

ANAF avertizează că cetățenii se pot trezi cu e-mailuri false trimise în numele instituției în care oamenii sunt anunțați că au datorii la stat și că trebuie să le achite de urgență. Escrocii le trimit oamenilor și datele unui cont în care ar trebui să efectueze plata pentru evitarea executării silite și a valorificării bunurilor.

În acest context, ANAF reamintește că nu informează contribuabilii despre creanțe prin email și precizează că informațiile privind situația fiscală proprie, somațiile, alte înștiințări sunt comunicate securizat fie prin SPV, fie prin Poșta Română cu confirmare de primire. Prin urmare, dacă primiți vreun e-mail din numele ANAF în care vise cer bani, ignorați-l.

"E-mailuri false în numele ANAF. O nouă campanie de emailuri false, transmise în numele ANAF, este în desfășurare în această perioadă. Contribuabililor, persoane fizice, le este transmisă o „Notă informativă” prin care sunt înștiințați cu privire la o presupusă datorie, pentru care este necesară plata pentru evitarea executării silite și a valorificării bunurilor.

De pe ce adresă sunt trimise e-mailurile

Mesajele sunt transmise, de această dată, de la adresa de e-mail [email protected]. Atragem atenția că această adresă de e-mail NU aparține ANAF și nu trebuie să dați curs solicitărilor!

Reamintim contribuabililor că ANAF nu informează contribuabilii despre creanțe prin email, informațiile privind situația fiscală proprie, somațiile, alte înștiințări sunt comunicate securizat fie prin SPV, fie prin Poșta Română cu confirmare de primire. Pentru informații fiscale cu caracter general contribuabilii pot apela CALL CENTER ANAF la numărul 031.40.39.160", se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a ANAF.

Foto: Facebook ANAF

Mesaje false în numele ANAF au fost trimise și în luna iunie

O altă campanie de mesaje false, transmise în numele ANAF, a avut loc în luna iunie.

„Contribuabililor, persoane juridice, le este solicitată „lista entităților externe care au de achitat către societate sume mai mari de 10.000 de euro”.

Falsificatorii motivează că „scopul acestei solicitări este de a asigura o mai bună gestionare a fluxurilor financiare internaționale și de a preveni potențiale riscuri asociate neîncasării sumelor datorate”. Precizăm că ANAF nu solicită astfel de informații și nici nu intervine în relația comercială dintre persoanele juridice.  

Mesajele sunt transmise, de această dată, de la adresa de e-mail [email protected]. Atragem atenția că această adresă de e-mail NU aparține ANAF și nu trebuie să dați curs solicitărilor!

Reamintim că serviciul Spațiul Privat Virtual, pus la dispoziția contribuabililor, gratuit, a fost creat și dezvoltat tocmai pentru o comunicare securizată cu instituția. De asemenea, contribuabilii pot obține informații fiscale cu caracter general la CALL CENTER ANAF 031.40.39.160”, a transmis atunci ANAF.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel