Printre sutele de rețete cu mere se numără și această variantă a plăcintei, care te va cuceri.
Plăcinta cu mere cu o crustă aurie este un desert delicios și perfect de făcut, gata în doar 10 minute. Moi și apetisante, bucățile de mere se vor topi în gură, iar aroma plăcintei va fi irezistibilă!
Ingredientele de care ai nevoie:
3 mere,
3 linguri de zahăr,
scorțișoară,
150 grame de făină,
75 grame de zahăr,
100 grame de unt,
5 grame esență de vanilie,
10 grame praf de copt,
3 ouă.
Ouăle se pun într-un bol și se amestecă cu un mixer electric. În timp ce mixăm ouăle, adăugăm zahărul și esența de vanilie. Se adaugă apoi făina cernută, împreună cu praful de copt. Continuăm să lucrăm cu mixerul. Integram și untul topit. Când aluatul este omogen, îl lăsăm să se odihnească.
Laptele s-a acrit? Nu te grăbi să-l arunci: poți face un sos delicios
Spălăm și curățăm merele și le tăiem bucățele cu diametrul de 3 centimetri. Acoperim cu hârtie de copt o tavă cu balamale de 20 cm diametru. Așezăm bucățile de mere pe fundul tăvii și adăugăm 3 linguri de zahar. Se amestecă apoi ușor cu o lingură. Adăugăm și scorțișoara și apoi acoperim totul cu aluatul pregătit la început.
Cinci alimente care reduc pofta de dulciuri: încearcă-le și nu vei regreta nicio clipă
Nivelăm bine cu o spatulă și gătim la o temperatură de 180 de grade, timp de 35 de minute. Odată ce plăcinta este gata, scoatem balamalele tăvii și răsturnăm plăcinta pe un platou, ca bucățile de măr să fie la suprafață.
Pentru a o notă în plus, punem din nou plăcinta la cuptor și gătim încă 3 minute. Plăcinta cu mere cu o crustă aurie este gata. Poftă bună!
Tarta cu prune este hitul verii. Asemănătoare unei budinci, rețeta tradițională este îmbogățită cu prune, tăiate în bucăți. Tarta cu prune este simplu de făcut și foarte delicioasă!
Ingrediente pentru aluat:
1-2 linguri de lapte,
250 de grame de făină integrală,
1/2 plic de copt,
1 plic de zahăr vanilat,
85 grame de unt,
1 ou,
80 de grame de zahăr.
Ingrediente pentru umplutură:
500 grame prune proaspete fără sâmburi,
30 de grame de zahăr brun,
dulceață de prune după gust.
Cel mai ieftin fel de mâncare: ai nevoie de două ingrediente și prânzul delicios este gata
Ingrediente pentru decor:
100 grame de făină,
30 de grame de zahăr brun,
50 grame de unt.
Luați un castron, puneți zahărul și untul rece și amestecați-le, până obțineți o compoziție cremoasă. Adăugați făina, laptele, zahărul vanilat și oul. Frământați până obțineți un aluat moale și compact.
Aluatul se învelește într-o folie de plastic și se pune la frigider pentru o jumătate de oră. După acest timp, luați o formă potrivită pentru tartă, ungeți-o cu unt și făină. scoateți aluatul din frigider, întindeți o foaie și puneți-o în forma de copt.
Aluatul trebuie să adere bine și de margini tăvii de copt. Înțepați blatul tartei cu o furculiță, puneți un strat de dulceață, apoi - prunele feliate, presărate cu zahăr brun. dați tava la frigider.
Înghețată de casă, gata în 10 minute. Desertul care îi va cuceri, iremediabil, pe copii
În acest moment, începeți să pregătiți decorul. Într-un alt vas puneți făina, zahărul și untul și amestecați, până obțineți fărâmituri. Acoperiți cu aceste fărâmituri toată suprafața tartei cu prune. Tarta se coace la 180°C, aproximativ 40 de minute. Scoateți tarta din cuptor și savurați-o. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu