„Aici a murit Alexandra“ / Imaginile zilei cu salonul maternității / Singura persoană care s-a dus să o vadă pe tânără și care a „deranjat-o“ pe doamna doctor Pitrop / video

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Deputatul Emanuel Ungureanu a mers în maternitatea în care a murit Alexandra.

Emanuel Ungureanu, deputat USR, a mers la maternitatea din Botoșani în care Alexandra și-a dat ultima suflare, după ce cadrele medicale nu i-au făcut nimic timp de peste șapte ore, deși aceasta avea dureri îngrozitoare.

„Sunt în Maternitatea unde a fost omorâtă Alexandra Ivanov. Acesta este salonul în care Alexandra a strigat timp de 7 ore că are nevoie de ajutor și nu a venit nimeni.

Am venit să văd dacă spitalul este dotat cu camere de luat vederi. Președintele CJ Botoșani a spus că a băgat mulți bani în acest spital. La acest etaj nu există buton de panică. Pacienta care se află pe un asemenea pat nu are unde să sune. Iată o priză defectă, în zona de oxigen, într-un salon care se spune că este reabilitat.

Aici, sus, ar fi trebuit să fie o conexiune la ceea ce se numește buton de panică. Nu funcționează“, a spus Emanuel Ungureanu.

CITEȘTE ȘI        -        EXCLUSIV  „Nu am aer”. Tragedia din Botoșani, unde Alexandra a murit, putea fi evitată. Melania Elena Tudose (AMI): Dacă exista moașa, poate nu vorbeam astăzi despre deces

„Nu este sistem“, adaugă o infirmieră care este acolo.

„Nu este sistem ca pacienta să anunțe dacă o doare ceva, decât dacă strigă!“, a adăugat Emanuel Ungureanu.

„La etajele 4 și 5 nu există buton de panică și nu există cameră video. Aici nu a existat niciun fel de sistem de monitorizare a pacientului cu mijloace moderne. În lumea civilizată, în camerele de gardă există monitoare care duc la zona de înregistrare a unor camere video. Dacă cineva iese pe culoar și leșină, dacă există personal îl vede, dar altfel nu poate fi văzut, pentru că nu există camere video. Aici a murit Alexandra, în salonul 1. E a strigat după ajutor. Când a venit asistenta aici, s-a dus la camera de gardă să o „deranjeze“ pe doamna doctor Pitrop (n.r. dr. Mariana Pitrop), care era de gardă. Doamna doctor Pitrop nu s-a deranjat, pentru că există un obicei în acest spital ca doar medicul care s-a ocupat anterior de pacient să se atingă de el.

Deși Alexandra a venit cu sângerări, cu simptome clare de infecție, oamenii aceștia au neglijat-o. Ea era cu septicemie, cu un copilaș care a a murit în burtica ei, la un moment dat și-a dat seama, avea sângerări, a intrat în acest salon și timp de 7 ore a strigat după ajutor. Doar o asistentă a venit la un moment dat, a apelat la medici ca să0i salveze viața, dar nu a venit nimeni. Abia dimineață a venit o asistentă aici și a văzut-o că are buzele învinețite deja, pentru că intrase în șoc. Ea a luat decizia să o ducă la reanimare. Acea asistentă a stat cu frica în sân că ce o să zică medicul dacă nu trebuia să o ducă la reanimare. Vă dați seama? Asistentelor le este teamă de medici, deși ei sunt de gardă și sunt datori să facă asta, pentru că sunt plătiți“, a spus deputatul Emanuel Ungureanu.

CITEȘTE ȘI        -        „Nu am aer“, ultimul mesaj al Alexandrei. Înainte să moară, tânăra mamă din Botoșani a implorat medicii să intervină: Vă rog din suflet! Nu mai rezist de durere

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel