EXCLUSIV  Aici găsesc masă și casă românii care vin în Israel. Arșinel, Florin Piersic și Radu Beligan, printre cei găzduiți de Doina Meiselles, ”legenda” din Tel Aviv cu ușa mereu deschisă

captură video
captură video

Doina Meiselles este femeia care poate primi în casa ei din Tel Aviv până la 100 de oameni, la nevoie. I-au trecut pragul mari personalități ca Florin Piersic, Alexandru Arșinel, Radu Beligan și Biti Caragiale.

Thea Haimovitz a prezentat-o, în platoul DC News, unde a fost invitat și medicul lui Benjamin Netanyahu - Dr. Herman Berkovits, pe jurnalista de la revista "Viața noastră" din Israel, Doina Meiselles.

Aceasta a vorbit despre relația cu totul specială dintre ea, medicul Benjamin Netanyahu și jurnalista Doina Meiselles, despre cât de bine se simt împreună în Israel și cât de frumos sunt primiți și găzduiți peste noapte, la nevoie, chiar puși la masă în casa celei din urmă.

"Noi zici că suntem în studenție și ne bucurăm de un sandwich, de o cafea, de un pahar cu lapte... alergăm în Israel, mă duc, o iau pe Doina și el (Herman Berkovits) ne așteaptă să ieșim într-un restaurant undeva și toată lumea care trece - Bună ziua, domnu' doctor!

Doina adună toate pisicile de pe stradă, împreună cu alte vecine, iar când intrăm în curtea ei are 20 de pisici de pe stradă, fiecare cu farfurioara ei. Doina iese cu ditamai punga, le toarnă tuturor, le pune apă proaspătă, vorbește cu fiecare... Dar ce urmează să spun despre Doina este ceva care, pur și simplu, te lasă cu gura căscată.

În decursul a zeci de ani, toată lumea care a venit din România vreodată și nu a avut unde să stea în Israel, au venit la ea. Alexandru Arșinel, cu 80 de oameni de la Teatrul "Constantin Tănase", a venit seara la Doina, Doina a pus o masă de 80 de oameni. La Doina suntem toți invitați. Gătește ea, cu mâna ei" a spus Haimovitz.

"Dar erați pregătită?" a întrebat Bogdan Chirieac.

Doina Meiselles: Nu eram pregătită, nu știam că sunt chiar 80. Întâmplător, responsabila cu relațiile cu diaspora a venit și dânsa, că era la Ierusalim și a știut de mine, a fost un turneu al Teatrului Constantin Tănase.

Și de unde ați avut, de unde n-ați avut, ați pus masă pentru toți... - a completat Bogdan Chirieac.

Thea Haimovitz: Are congelatoare pline cu mâncare, că nu știi când. Și odată-ți face pentru 40 de oameni! Și stăm toți la masă!

Doina Meiselles: Din fericire, stau într-o casă destul de mare în Tel Aviv care poate să primească până la 100 de persoane. Eu sunt fericită când vine lume din România, sunt fericită să le arăt Israelul cât îl știu eu, mai exact Tel Aviv.

Thea Haimovitz: Arșinel, Florin Piersic, Radu Beligan... toți, la ea acasă... E legendă!

Doina Meiselles: Beligan mi-a fost un mare prieten. Un medic din Israel i-a spus odată lui Radu Beligan - nu-ți dai seama ce pierzi, că nu te poți vedea jucând. Ce frumos!

Thea Haimovitz: Adică ea pune mese doar că vin eu în Israel, despre ce vorbim? Invită lumea la masă că mă duc eu în Israel! Pe bune? Și la ea acasă face toate astea, Zvica (alias Benjamin Netanyahu) vine din Ierusalim... iar ea gătește doar românește, gătește ea personal și toți radem tot ce este pe masă.

Nu există când ești la Doina la masă să nu ai salată de boeuf, salată de vinete... nu există așa ceva! Mâncarea este românească! Întotdeauna, vinul pus pe masă este românesc.

Doina Meiselles: Inclusiv Biti Caragiale, la 104 ani, ține legătura cu mine. Scrie la ziarul "Viața noastră", vine întotdeauna la mine... Ea este cea care a avut prima legitimație de ziarist din România.

Emisiunea completă, aici:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel