EXCLUSIV  Ajută postul intermitent să trăim mai mult? Prof. dr. Gabriel Ioan Prada dă un sfat care favorizează și resetează mecanismele metabolice / Video

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Prof. dr. Gabriel Ioan Prada, director medical al Institutului „Ana Aslan“ și șeful disciplinei de geriatrie gerontologie de la Universitatea „Carol Davila“, a vorbit despre beneficiile postului intermitent.

Invitat la DC News, prof. dr. Gabriel Ioan Prada, director medical al Institutului „Ana Aslan“ și șeful disciplinei de geriatrie gerontologie de la Universitatea „Carol Davila“, a fost întrebat de jurnalistul Val Vâlcu despre postul intermitent:

„Ni se recomandă, tocmai pentru a trăi mai mult și a evita diverse boli, să mâncăm mai puțin. Diabetul, pe de altă parte, excesul de zahăr, de glucoză“, a punctat Val Vâlcu.

„Orice exces nu este bun! De glucoză avem nevoie, pentru că nu putem trăi fără glucoză, dar problema e să fie utilizată această glucoză“, a replicat medicul.

„Deci foamea ne ajută să trăim mai mult?“, a insistat Val Vâlcu.

„Foamea în sine poate ar crește nivelul de radicali liberi, dar o dietă care să fie intermitentă, adică să nu mâncăm încontinuu, ci să avem și niște pauze între mese - unii recomandă pauze de 8-12 ore - se pare că favorizează și resetează mecanismele metabolice din organism.

Se vorbește de postul intermitent și totul e o chestiune de obișnuință. Senzația de foame este și reflexă. Noi suntem obișnuiți să mâncăm la anumite ore, iar stomacul secretă sucuri digestive și ne creează acea senzație. Dacă apar și leziuni gastrice, apare senzația de foame dureroasă“, a adăugat prof. dr. Gabriel Ioan Prada.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel