Ajutoare umanitare dinspre Cipru, în drum spre Fâșia Gaza

FOTO cu rol ilustrativ: Freepik @user21908677
FOTO cu rol ilustrativ: Freepik @user21908677

O nouă livrare de ajutoare umanitare dinspre Cipru se aflăîn drum spre civilii din Fâșia Gaza.

Sute de tone de ajutoare umanitare pentru populația din Fâșia Gaza au fost încărcate pe trei nave care au plecat din Cipru spre enclava palestiniană, au declarat reprezentanți ai guvernului cipriot, citați duminică de DPA, scrie Agerpres.

Postul de radio public cipriot a relatat că cargobotul Jennifer și remorcherele Open Arms și Ledra Dynamic vor ajunge luni dimineață în apropierea Fâșiei Gaza.

Este de așteptat ca descărcarea ajutorului umanitar să fie problematică, întrucât nu există un port adecvat în Fâșia Gaza. Situația este îngreunată de adâncimea mică a apei în apropierea coastei.

A doua livrare dinspre Cipru

Aceasta este a doua livrare de ajutor umanitar pe mare dinspre Cipru. În urmă cu două săptămâni, vasul Open Arms, al organizației umanitare omonime, a transportat în Gaza aproximativ 200 de tone de alimente. Atunci, organizația neguvernamentală World Central Kitchen a fost responsabilă pentru distribuirea ajutoarelor către civili și acesta este planul și de această dată.

Guvernul cipriot așteaptă construirea unui doc plutitor de mari dimensiuni în apropierea coastelor Fâșiei Gaza, operațiune ce ar urma să se încheie la jumătatea lunii aprilie.

”Obiectivul este să trimitem o cantitate crescândă de bunuri cu fiecare dintre aceste transporturi, dar acest lucru se va întâmpla de îndată ce platforma furnizată de americani este completă”, a declarat ministrul de externe cipriot Konstantinos Kombos după plecarea celor trei nave cu ajutoare pentru Fâșia Gaza.

Citește și: UNRWA, donație importantă din partea Arabiei Saudite

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel