Ajutoare umanitare pentru Ucraina: Prof. dr. Şerban Bubenek (SRATI) a fost la Kiev, la Spitalul Okhmatdyt, bombardat în mod barbar de ruși - FOTO/VIDEO

S-au dus ajutoare umanitare pentru Spitalul Okhmatdyt din România.

Prof. dr. Şerban Bubenek, președintele Societății Române de Anestezie şi Terapie Intensivă (SRATI), a fost în Ucraina, la Kiev, pentru a duce ajutoare umanitare.

Ajutoarele umanitare au fost oferite din partea Societății Române de Anestezie şi Terapie Intensivă, dar ”cea mai mare parte, 90%, sunt donații din partea unor companii românești reprezentante ale unor mari firme străine”, a precizat prof. dr. Bubenek. În ajutoare se află echipamente, aparate, medicamente și materiale sanitare pentru Spitalul Okhmatdyt, spital de copii care a fost bombardat de ruși. Alături de prof. dr. Bubenek în deplasarea la Kiev se află și președintele asociației Voluntari Fără Frontiere, Petre Ioan Gabor.

Foto: Petre Ioan Gabor (D) / prof. dr. Şerban Bubenek (S)

„Bună ziua din Kiev! Mă aflu aici la invitația Societății Ucrainene de Anestezie și Terapie Intensivă pentru a ține două conferințe la congresul național al acestei societăți, dar și pentru a conduce o misiune de ajutor umanitar organizată de către SRATI, Societatea Română de Anestezie și Terapie Intensivă, cu scopul întrajutorării cu echipamente, aparate, medicamente și materiale sanitare a Spitalului Okhmatdyt, cel mai mare spital de copii din Ucraina care a fost bombardat barbar și parțial distrus în data de 8 august.

Echipamentele donate

Vom dona astăzi șase monitoare de funcții vitale, un ecograf de înaltă performanță, un sistem de administrarea de sânge încălzit cu viteză mare și, de asemenea, multe dispozabile necesare îngrijirii copiilor de la nou-născuți la copii mari și anume: sonde de intubație orotraheală, canule de traheostomie, electrozi de electrocardiografie, seringi de toate felurile, peste o sută de mii, toate acestea fiind în valoare de 80.000 de euro, bani care provin o parte din donațiile SRATI, dar cea mai mare parte, 90%, sunt donații din partea unor companii românești reprezentante ale unor mari firme străine, care sunt partenerii noștri strategici și cărora le mulțumim din suflet pentru generozitate.

Foto: prof. dr. Şerban Bubenek

Deplasarea mea la Kiev nu ar fi fost posibilă fără implicarea exemplară a asociației Voluntari Fără Frontiere, a președintelui său, domnul Petre Ioan Gabor, aici, prezent cu mine, camaradul meu de drum și omul care de peste doi ani de zile face drumuri aproape bisăptămânale în Ucraina și care în ultimele zile a fost și la Galați și a ajutat la inundații.

Nu pot să îi spun acestei minunate organizații Voluntari Fără Frontiere decât respect și gratitudine. Acum o să ne îndreptăm către o întâlnire cu managerul spitalului pentru a semna documentele și pentru a descărca donația cu care am ajuns la Spitalul Okhmatdyt”, a declarat prof. dr. Şerban Bubenek.

Foto: prof. dr. Şerban Bubenek

Sirene la Kiev

Aflându-se la Kiev, prof. dr. Bubenek a auzit sirenele care atenționau împotriva unui bombardament. Acesta a declarat că se afla în adăpostul subteran dintr-un hotel.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel