Ajutor financiar de la Guvern pentru românii evacuați din Gaza. Ar putea primi un pachet în valoare de 1,1 milioane de lei

Foto: Pexels
Foto: Pexels

Guvernul României intenționează să aprobe un proiect care va oferi sprijin financiar temporar familiilor și persoanelor evacuate din Fâșia Gaza.

Acest ajutor urmează să acopere cheltuielile de cazare și hrană pe o perioadă de patru luni, până la data de 31 martie 2024. Se preconizează că aproximativ 300 de persoane refugiate din Fâșia Gaza ar urma să beneficieze de acest sprijin financiar, în valoare totală de peste 1,1 milioane de lei.

Conform proiectului de Hotărâre de Guvern, ajutoarele de urgență vor fi distribuite după cum urmează:

  • 2000 lei lunar pentru familii cu între 1 și 5 membri;
  • 3000 lei lunar pentru familii cu peste 5 membri;
  • 600 lei lunar pentru fiecare persoană singură sau fiecare membru al familiei.

Solicitarile pentru acest ajutor financiar pot fi depuse fie în format scris la agenția județeană sau a municipiului București pentru plăți și inspecție socială, fie în format electronic pe o platformă pusă la dispoziție de ANPIS. Nu sunt necesare anchete sociale sau verificări în teren pentru a primi această asistență financiară.

Estimările arată că ajutorul de urgență va implica un cost de aproximativ 294 de mii de lei în anul 2023 pentru aproximativ 237 de persoane care se află deja pe teritoriul României și de 880 de mii de lei în anul 2024.

Proiectul propus va fi supus aprobării joi, urmând a fi reglementat de autoritățile competente pentru a aduce un sprijin vital familiilor și persoanelor care au fost evacuate din Fâșia Gaza și care se găsesc în nevoie urgentă de asistență financiară și suport.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel