„Ajutorul” Turciei: 400.000 de echipamente NECONFORME și DEFECTE

Toate cele 400.000 de echipamente de protecție, de tipul celor care acoperă corpul medicilor, primite de Marea Britanie din Turcia sunt „inutile", spun inspectorii calității și experții sanitari.

Toate cele 400.000 de echipamente de protecție, de tipul celor care acoperă corpul medicilor, primite de Marea Britanie din Turcia sunt „inutile", spun inspectorii calității și experții sanitari, conform The Sun.

Acest tip de echipament a fost lăudat de miniștrii ca fiind ajutor crucial în lupta cu Covid-19, iar sistemul public de sănătate englez (NHS) folosește 150.000 pe zi.

Inițial, livrarea denumită „Air Jenrick" după secretarul Robert Jenrick a fost amânată. Când a ajuns, la trei zile distanță, transportul nu a avut decât 32.000 de robe.

Robe defecte și neconforme

În momentul în care tot echipamentul a ajuns în Marea Britanie, inspectorii de la Oficiul pentru Sănătate și Siguranță au descoperit că robele erau defecte și că nu se conformau standardelor britanice, transmite The Telegraph.

Astfel, spitalele NHS care știau că vor primi crucialele echipamente au aflat că toate livrările au fost anulate.

„Ceva foarte în neregulă s-a întâmplat aici. Nu este clar de ce nu am putut obține mostrele cum facem de obicei și să vedem că robele nu erau bune la ce le folosim", a explicat directorul Asociației Produselor de Sănătate, Mark Roscrow.

Nu se știu multe detalii

„Ni se spune că cei autorizați au știut cum să pună mâna pe acest echipament vital din partea noastră, dar verificările e clar că nu au fost aplicate corect. Acest echipament încă este extrem de necesar în linia întâi, mai ales când spitalele încep să deschidă alte servicii, care au nevoie la rândul lor de echipament de protecție de înaltă calitate", a continuat șeful asociației.

Nu se știe încă dacă Marea Britanie va cere banii înapoi sau câți bani au fost cheltuiți pe echipamentele neconforme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel