Al 11-lea avion cu ajutoare din Arabia Saudită a sosit în Polonia pentru a livra asistență populației ucrainene

Pexels.com
Pexels.com

Arabia Saudită a susținut mai multe pachete de ajutor umanitar către Ucraina în ultimele săptămâni.

Al unsprezecelea avion de ajutor din Arabia Saudită, operat de King Salman Humanitarian Aid and Relief Center (KSrelief), a sosit în Polonia vineri înainte de a se îndrepta spre Ucraina.

Avionul a aterizat la Aeroportul Rzeszow din Polonia, situat în apropierea frontierei ucrainene, transportând 80 de tone de provizii de ajutor umanitar, inclusiv generatoare electrice și aparate electrocasnice, notează AAWSAT.

Ambasadorul Arabiei Saudite în Polonia, Saad bin Saleh Al-Saleh, și o echipă logistică afiliată KSrelief se aflau, de asemenea, la bordul avionului.

Aeronava va traversa frontiera poloneză către Ucraina, ca parte a angajamentului istoric al Arabiei Saudite de a sprijini persoanele aflate în nevoie și afectate de crize în întreaga lume.

Arabia Saudită a trimis peste 130 de tone de ajutor umanitar în Ucraina prin brațul său umanitar, King Salman Humanitarian Aid and Relief Center.

Două avioane încărcate cu ajutoare au decolat joi de pe Aeroportul Internațional King Khalid din Riyadh către Aeroportul Rzeszow-Jasionka din Polonia, unde pachetele vor fi descărcate și trimise mai departe către Ucraina învecinată.

"Misiunea aeriană a KSrelief către Ucraina este o misiune importantă de ajutor pentru a asista populația din Ucraina. Arabia Saudită, prin intermediul KSrelief, se angajează să-și continue eforturile de a atenua suferința civililor din Ucraina și din alte părți, bazându-se pe principiul nostru directiv de a salva vieți", a declarat Abdullah Al-Rabeeah, supervizor general al KSrelief.

Cele două avioane de marfă transportă 50.000 de unități de lapte pentru bebeluși și peste 16.000 de articole necesare familiilor și afacerilor ucrainene, inclusiv electrocasnice mari.

Primul avion, transportând 72 de tone de ajutor umanitar, a decolat din Riyadh la ora 5 dimineața joi. Un al doilea avion a decolat la prânz, transportând 60 de tone de ajutor.

Ca parte a programului de ajutor al KSrelief pentru Ucraina, centrul va efectua 15 livrări de materiale esențiale, inclusiv generatoare, echipamente electronice, frigidere și borcane de mâncare pentru bebeluși.

Aceasta face parte din inițiativele de ajutor conduse de Regat pentru a atenua impactul războiului și dezastrelor asupra oamenilor din întreaga lume.

"Vom continua să trimitem ajutor cât timp va fi nevoie și să ne rugăm pentru încheierea ostilităților și impactul acestora asupra oamenilor nevinovați", a spus Al-Rabeeah.

La 15 octombrie 2022, Regatul a promis 400 de milioane de dolari în ajutor umanitar pentru Ucraina, inclusiv un program de cooperare comun semnat de KSrelief și Ucraina pentru a furniza ajutor umanitar în valoare de 100 de milioane de dolari.

În august al aceluiași an, Al-Rabeeah a vizitat o stație de transport medical în Przemysl, Polonia, și a cerut furnizarea urgentă a ajutorului medical pentru refugiații ucraineni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel