Al doilea denunțător al lui Florian Coldea, primele declarații: Știam că sunt oameni foarte influenți. Mi s-a zis "ciocul mic"

Foto: Captură video Antena 3 CNN
Foto: Captură video Antena 3 CNN

Află în articol ce spune al doilea denunțător al lui Florian Coldea.

Al doilea denunțător al lui Florian Coldea a acordat un interviu pentru Antena 3 CNN, dar sub condiția anonimatului. Acesta vine cu acuzații grave, după ce a depus un denunț la DNA împotriva fostului prim-adjunct al Serviciului Român de Informații.

"Am fost contactat de numitul Marius Sarafu, inspector în cadrul Oficiului Naţional al Jocurilor de Noroc (ONJN) din România. Mi-a fost prezentată firma CryptoData dacă ar fi interesată să investească în această afacere pentru că a văzut că era aproape finalizată şi urma să performeze. Am fost la ei la sediu, iar acolo l-am întâlnit pe Bogdan Mărunţis, Ovidiu Toma, Sebastian Birligea, avocatul lor şi încă o persoană căreia nu îi ştiu numele, am doar numărul de telefon.

Ei au fost interesați să preia 75% din acest cazinou, eu rămânând să fiu administratorul afacerii şi să dețin cu Marius Sarafu 25%. Mi s-a părut puţin ciudat, dacă ei au 75%, de ce eu să fiu administratorul afacerii. Acțiunile urmau să fie plătite printr-o scrisoare de garanție în valoare de un milion şi jumătate emisă de la o bancă din Malaezia, Anglia, din ce ţară voiam eu. Mi s-a părut un pic ciudat pentru că ştiu povestea scrisorilor de garanție şi am cerut să mi se dea şi mie modelul de scrisoare de garanție. Mi s-a dat modelul de scrisoare de garanție pe care ei l-au dat la MotoGP ca să-şi ia licență sau ce aveau ei acolo, în valoare de cinci milioane de dolari, emisă de o bancă din Malaezia şi m-am uitat puţin şi eu pe ea.

Cine ar fi fost garantul scrisorii

Am verificat garantul scrisorii de garanție. Am verificat firma şi cu un an în urmă avusese un rulaj de 300.000 de euro. Mi s-a părut ciudat. Ei dăduseră cu firma care avea rulaj de 300.000 de euro o scrisoare de garanție de cinci milioane, urma să mai îmi dea şi mie de un milion şi jumătate şi încă una de trei milioane care garantau câștigurile jucătorului pentru că urmau niște sume colosale să se ruleze zilnic prin cazinou, ajungându-se să se ruleze până la un milion de dolari pe zi.

Mi s-a părut foarte ciudat. I-am spus tipului care m-a dus acolo de la ONJN că este imposibil să garantezi cu o firmă care are 300.000 de euro să garantezi scrisoarea mea şi celelalte scrisori. În momentul respectiv mi s-a zis că "ciocul mic". Oamenii ăștia îi au în spate pe Coldea, Dumbravă şi Cocoru, trei generali SRI, şi ar fi mai bine să tac din gură. Pentru că chiar dacă m-am prins nu e bine să zic.

"Era vorba despre o înșelăciune"

M-am prins de două lucruri. În primul rând că era vorba despre o înșelăciune. Ei voiau să ia 75% din cazinou cu o scrisoare de garanție care nu avea nicio valoare, din punctul meu de vedere, lucru care s-a dovedit din noiembrie când ei au fost eliminați din circuitul MotoGP şi au avut datorii acolo. În momentul în care garantezi cu o scrisoare de garanție dacă ai datori poți plăti imediat, dar ei nu au putut. (...) Nu am vrut să mai colaborez și în momentul respectiv, ca să mă convingă să tac că m-am prins că este o înșelăciune, am început să fiu amenințat. Mi s-a spus că în spatele lor, celor de la CryptoData, Ovidiu Toma și Bogdan Mărunțiș, stau generali SRI: Coldea, Dumbravă și cu Cocoru, 3 generali SRI, și dacă voi comenta ceva și mă voi duce la autorități vor avea mari probleme pentru că oamenii sunt foarte periculoși. (...)

Ştiam că sunt oameni foarte influenți în România. Mi s-a spus că trebuie să-i refuzăm frumos. I-am refuzat, le-am spus că nu ne interesează şi după aceea au început să apară diverse surprize. Am început să fiu ameninţat şi șantajat de acest Marius Sarafu", a declarat bărbatul care ar fi depus un denunț la DNA împotriva generalului Florian Coldea.

Reacțiile lui Saraf și Mărunțiș

Ulterior, Antena 3 CNN a cerut și reacții din partea celor menționați de acest denunțător. Astfel, Marius Sarafa ar fi declarat că nu se simte vinovat cu nimic, că are un proces cu denunțătorul și că nu are legătură cu Coldea, Dumbravă și Cocoru.

Foto: Captură video Antena 3 CNN.

Și Bogdan Mărunțiș ar fi declarat că nu se cunoaște cu Dumbravă, Coldea și Cocoru. Potrivit Antena 3 CNN, Ovidiu Toma avea telefonul închis atunci când a fost contactat pentru o reacție.

Foto: Captură video Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel