Autoritățile din Franța trag un semnal de alarmă cu privire la apariția unui nou val al pandemiei de coronavirus.
Un al patrulea val al pandemiei de COVID-19 către sfârşitul lunii iulie în Franţa este o posibilitate, a apreciat luni purtătorul de cuvânt al guvernului francez Gabriel Attal, confirmând astfel un avertisment venit anterior din partea ministrului sănătăţii, Olivier Veran, pe fondul răspândirii rapide a variantei Delta a coronavirusului, extrem de contagioasă, relatează AFP, scrie Agerpres.
'De mai puţin de o săptămână, epidemia recâştigă teren, varianta Delta - deosebit de contagioasă şi alarmantă - câştigă foarte rapid teren', şi-a exprimat îngrijorarea Gabriel Attal într-o intervenţie la France Inter.
Numărul de contaminări 'se dublează aproape săptămânal, în prezent suntem la peste 30% din infecţii care legate de varianta Delta şi sunt exemple în jurul nostru care arată că această situaţie ar putea constitui premisele reizbucnirii epidemiei', a spus el.
Întrebat despre riscul unui al patrulea val către sfârşitul lunii iulie, oficialul guvernamental francez a spus că este 'o posibilitate', dar nu o 'fatalitate', căci prin vaccinare poate fi împiedicat acest nou val al epidemiei.
Dar 'am observat în Regatul Unit o explozie care s-a întâmplat foarte repede după primele semne timpurii de alarmă şi se poate considera că aceste semne le vedem astăzi în ţara noastră', a avertizat el.
Institutul Pasteur a avertizat, la rândul său, la 29 iunie cu privire la un posibil al patrulea val al epidemiei, dar mult mai târziu, în toamnă, dacă ritmul actual de vaccinare va continua.
'Exemplul englez arată că un val este posibil către sfârşitul lunii iulie. Putem să-l limităm şi să limităm impactul sanitar: gesturi de barieră, vaccin, testare/alertare / protejare', avertizase ministrul sănătăţii, Olivier Veran, duminică seara pe Twitter, în timp ce şi-a îndemnat conaţionalii să meargă 'cât mai repede' să se vaccineze.
De la începutul campaniei de vaccinare în Franţa, peste 34,5 milioane de persoane au primit cel puţin o injecţie (adică 51,2% din populaţia totală), în timp ce peste 24,4 milioane de persoane au beneficiat de schema completă (36,2% din populaţie), conform cifrelor oficiale.
Un total de 2.549 de cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate în ultimele 24 de ore duminică, la o rată de pozitivare care rămâne scăzută, la 0,8% pe ultimele şapte zile.
Spitalele numărau duminică 7.913 pacienţi cu COVID-19, între care 1.104 în secţiile de ATI.
În total, peste 111.000 de persoane au decedat din cauza pandemiei în Franţa.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu