Alarma falsă care i-a costat usturător pe părinți. Copilul lor a apelat obsesiv 112 pentru a anunța o răpire. Solicita 12.000 de lei

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

Părinții unui minor s-au ales cu o amendă de câteva mii de lei după ce copilul a sunat obsesiv la 112 să anunțe o răpire pentru care solicita suma de 12.000 de lei. 

În cursul acestei zile, polițiștii brăileni au fost sesizați, în repetate rânduri, prin apel 112, de către o persoană care anunța faptul că ar fi răpit un minor de 14 ani. Acesta solicita sa i se înmâneze suma de 12.000 de lei, în schimbul vieții presupusei victime.

”Alertați, polițiștii au început investigațiile specifice, în cadrul unui dosar penal întocmit pentru  săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate”, a anunțat IPJ Brăila. 

A oferit informații false 

În ciuda indicațiilor greșite furnizate de către apelant, polițiștii au reușit să-l localizeze pe acesta, la ferma unei cunoștințe, de pe raza județului Brăila.

Este vorba despre un minor, în vârstă de 13 ani, asupra sa fiind găsit și telefonul de pe care a efectuat apelurile. Împreună cu acesta se afla și presupusa victimă, un prieten al acestuia, în vârstă de 14 ani.

”Părinții minorului care a apelat 112, în repetate rânduri, au fost sancționați contraventional de către polițiști, cu suma de 5.000 de lei pentru alertare falsă, prevăzută de O.G. nr. 34/2008, și cu 100 de lei, pentru nesupravegherea minorului,  conform Legii nr. 61/ 1991”, se arată într-un comunicat de presă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel