Dirigintele Oficiului Poştal Sebeş, acuzat că şi-ar fi instigat subalternii să nu livreze corespondenţa sau să o distrugă, va fi cercetat sub control judiciar, potrivit deciziei dispuse miercuri de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.
Reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, dirigintele Poştei din Sebeş nu va mai putea, pe perioada celor 60 de zile de control judiciar, să desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit faptele, la fel ca şi cei opt factori poştali pentru care săptămâna trecută a fost dispusă aceeaşi măsură de către procurori.
Potrivit unui comunicat transmis Agerpres, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a dispus miercuri extinderea acţiunii penale faţă de inculpatul D.I., de 55 de ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual. Ulterior, tot miercuri, procurorul a dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de acesta pe o durată de 60 zile, perioadă în care inculpatul trebuie să respecte mai multe obligaţii, cum ar fi să nu părăsească ţara decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului de caz şi să nu desfăşoare activitatea de diriginte al Oficiului Poştal Sebeş în exercitarea căreia a săvârşit faptele. Din actele de urmărire penală efectuate, a rezultat suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2018-2019, în calitate de diriginte al Oficiului Poştal Sebeş, în mod repetat, a determinat opt factori poştali să nu livreze destinatarilor din raza Oficiului Poştal Sebeş corespondenţă expediată de instanţele de judecată, precum şi de către diverşi alţi expeditori, care a depăşit termenele de livrare şi să semneze în fals în numele destinatarilor borderourile de livrare, pe care ulterior factorii poştali le-au comunicat instanţelor de judecată şi celorlalţi expeditori, atestând în mod neadevărat că ar fi livrat corespondenţa. Săptămâna trecută, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorilor, au efectuat 16 percheziţii pe raza municipiului Sebeş şi şapte pe raza a cinci comune arondate municipiului Sebeş. Cercetările au arătat faptul că, în perioada ianuarie 2018 - iunie 2019, mai mulţi angajaţi ai societăţii care furnizează servicii poştale nu ar fi înmânat destinatarilor corespondenţa expediată de către instanţele de judecată şi ar fi semnat, în fals, în numele destinatarilor, dovezi şi borderouri de livrare, primele fiind expediate ulterior instanţelor de judecată. La percheziţii au fost găsite peste 10.000 de plicuri care nu au ajuns la destinatari.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News