Prăjitura "Albă ca Zăpada" este preferata tuturor în perioada Sărbătorilor de Iarnă. Există un ingredient care o face delicioasă. Iată cum se prepară.
Publicitate
Ingrediente pentru foi
10 linguri de lapte
10 linguri de zahăr
10 linguri de ulei
o linguriţă rasă bicarbonat de amoniu
faină (aproape 550 gr)
două ouă
Ingrediente pentru cremă
un litru lapte
8 linguri făină
6 linguri zahăr
200 gr unt
zahăr vanilat, coajă de lămâie
sucul de la o lămâie
Vezi și: Salată de boeuf. Rețeta clasică din copilărie
Cum se prepară
"Albă ca Zăpada", cea mai bună prăjitură. Toate ingredientele pentru foi se amestecă într-un bol până se formează un aluat omogen, potrivit de tare. După 30 de minute, aluatul se împarte în trei, scrie blog.hotelguru.ro. Fiecare foaie de aluat se întinde pe fundul unei tăvi unse cu unt şi tapetate cu făină şi se coace 15 minute la cuptor (la 170 grade Celsius). Foaia nu trebuie să se rumenească.
"Albă ca Zăpada", cea mai bună prăjitură. Într-un vas se pune laptele, zahărul, coaja de lămâie şi făina pentru cremă şi se amestecă pe aragaz, la foc mic. După ce crema începe să se îngroaşe, se lasă la răcit; ulterior se adaugă untul cubuleţe, zeamă de lămâie.
"Albă ca Zăpada", cea mai bună prăjitură. Se trece apoi la asamblarea prăjiturii: pe o tavă întinsă puneţi o foaie, peste care întindeţi jumătate din crema obţinută. Continuaţi cu a doua foaie şi cu restul de cremă. La final, peste ultima foaie presaraţi zahăr pudră şi lăsaţi prăjitura câteva ore la frigider, ca să se înmoaie. Se taie apoi cubuleţe.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu