Albă ca Zapăda, prăjitura copilăriei. Rețeta cu aromă de sărbători. Se apropie Sărbătorile și deja visăm la nelipsita Albă ca Zăpada. Pregătită, de cele mai multe ori, de Revelion, această prăjitură ne readuce bucuria copilăriei. Iată cum se prepară. Noteaz-o de acum!
10 linguri de lapte
10 linguri de zahăr
10 linguri de ulei
o linguriţă rasă bicarbonat de amoniu
faină (aproape 550 gr)
două ouă
Vezi și: Șnițele de pui. Rețeta preferată a românilor. Cum se prepară
un litru lapte
8 linguri făină
6 linguri zahăr
200 gr unt
zahăr vanilat, coajă de lămâie
sucul de la o lămâie
Albă ca Zapăda, prăjitura copilăriei. Rețeta cu aromă de sărbători. Toate ingredientele pentru foi se amestecă într-un bol până se formează un aluat omogen, potrivit de tare. După 30 de minute, aluatul se împarte în trei, scrie blog.hotelguru.ro. Fiecare foaie de aluat se întinde pe fundul unei tăvi unse cu unt şi tapetate cu făină şi se coace 15 minute la cuptor (la 170 grade Celsius). Foaia nu trebuie să se rumenească.
Vezi și: Cum să cureți rapid cartofii fierți. Scapi de bătăile de cap - VIDEO
Albă ca Zapăda, prăjitura copilăriei. Rețeta cu aromă de sărbători. Într-un vas se pune laptele, zahărul, coaja de lămâie şi făina pentru cremă şi se amestecă pe aragaz, la foc mic. După ce crema începe să se îngroaşe, se lasă la răcit; ulterior se adaugă untul cubuleţe, zeamă de lămâie.
Albă ca Zapăda, prăjitura copilăriei. Rețeta cu aromă de sărbători. Se trece apoi la asamblarea prăjiturii: pe o tavă întinsă puneţi o foaie, peste care întindeţi jumătate din crema obţinută. Continuaţi cu a doua foaie şi cu restul de cremă. La final, peste ultima foaie presaraţi zahăr pudră şi lăsaţi prăjitura câteva ore la frigider, ca să se înmoaie. Se taie apoi cubuleţe.
Vezi și: De ce să pui o felie de pâine peste orezul din oală. Trucul care face minuni cu mâncarea ta
De ce să ții pâinea într-o pungă alături de un băț de țelină. Ne vei mulțumi!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu