Localitățile din România unde a fost raționalizată furnizarea apei potabile

foto: Freepik
foto: Freepik

Furnizarea apei potabile va fi suspendată pe timp de noapte în cinci comune din județul Alba, din zona Blajului, din cauza consumului crescut provocat de temperaturile ridicate, a anunțat operatorul regional de apă vineri.

"În contextul temperaturilor extreme din aceste zile și al consumului ridicat de apă potabilă, SC APA CTTA SA Alba este obligată să raționalizeze apa în mai multe localități din județ. Resursele din rezervoarele de stocare se epuizează rapid, fiind necesară reumplerea periodică a acestora", a comunicat operatorul regional de apă din Alba pe pagina sa de Facebook.

Începând cu data de 21 iunie, în intervalul orar 23:00 - 05:00, furnizarea apei potabile va fi suspendată în localitățile Mihalț, Obreja, Cistei, Bucerdea Grânoasă, Sâncel, Iclod, Lunca Târnavei, Șona, Valea Lungă, Glogoveț, Lunca și Lodroman.

De asemenea, în comunele Gârda de Sus și Gârbova, furnizarea apei va depinde de rezervele acumulate în rezervoarele de stocare, afectând satele Ghețari, Ocoale, Mununa, Hănășești, Dealu Frumos și Gârda Seacă.

"SC APA CTTA SA Alba roagă populația să utilizeze apa potabilă responsabil, doar pentru consum personal și în scopuri menajere. În caz contrar, există riscul ca programul de raționalizare să fie prelungit sau chiar să se ajungă la sistarea furnizării", se arată în anunțul operatorului regional de apă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel