Un tânăr de 29 de ani, din municipiul Sebeş, nevaccinat, se numără printre cele zece persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 care au decedat în Alba în ultima zi, toate nevaccinate şi cu comorbidităţi, conform Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba.
Potrivit sursei citate, în ultimele 24 de ore au decedat din cauza COVID-19 un număr de zece persoane, toate nevaccinate şi cu comorbidităţi. Este vorba de trei femei, cu vârste cuprinse între 74 şi 88 de ani, şi de şapte bărbaţi, cu vârsta între 29 şi 86 de ani. În total, de la începutul pandemiei, au murit în Alba din această cauză 815 persoane din cele 28.563 confirmate. Au fost declarate vindecate 24.267 de persoane.
Cel mai recent bilanţ arată că în Alba au fost depistate pozitiv alte 301 persoane, după prelucrarea a 1.084 de teste COVID 19 (PCR+ teste rapide). Cel mai mare număr de cazuri, respectiv 1.082, se înregistrează în municipiul Alba Iulia, din care cele mai recente sunt în număr de 105. Incidenţa în Alba Iulia este de 14,18 la mia de locuitori, scrie Agerpres.
Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a anunţat vineri că a lansat versiunea web a aplicaţiei prin care pot fi verificate certificatele digitale UE privind COVID-19.
'Începând cu ziua de vineri, certificatele digitale UE privind COVID-19 pot fi verificate şi prin intermediul versiunii web a aplicaţiei Check DCC, dezvoltată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.
Web Check DCC poate fi accesată la adresa https://certificat-covid.gov.ro/check-dcc. Versiunea web a aplicaţiei este disponibilă, la fel ca cea pentru telefoanele mobile, în limbile română şi engleză. Verificarea certificatelor poate fi realizată cu ajutorul unui scanner profesional pentru QR sau direct prin intermediul camerei web a laptopului sau calculatorului', se precizează într-un comunicat al STS.
Potrivit sursei citate, prin scanarea codului QR de pe certificat, aplicaţia Check DCC verifică autenticitatea, valabilitatea şi integritatea certificatelor care atestă că o persoană este vaccinată, recuperată după COVID-19 sau deţine un test negativ. STS reaminteşte că aplicaţia Check DCC (mobile sau web) nu înregistrează şi nu reţine datele de pe certificatele verificate.
Totodată, STS precizează că, pe teritoriul României, aplicaţia Check DCC pentru verificarea certificatelor digitale UE privind COVID-19 este singurul instrument oficial aprobat prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 68 din 29 iunie 2021 privind adoptarea unor măsuri pentru punerea în aplicare a cadrului european pentru eliberarea, verificarea şi acceptarea certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID, pentru a facilita libera circulaţie pe durata pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu