Albirea dentară este o intervenție stomatologică şi trebuie efectuata numai de un medic stomatolog sau de un alt profesionist dentar reglementat.
Albirea dentară este ideală pentru persoanele care au dinţi sănătoşi, însă se poate realiza și pe diferite lucrări stomatologice. Persoanele care au dinți cu tonuri galbene răspund cel mai bine la tratamentul de albire dentară. Dar această procedură cosmetică nu este recomandată pentru toată lumea.
Am discutat cu medicul stomatolog Brânduşa Poenar, care ne-a explicat în exclusivitate pentru DC Medical, ce presupune această intervenție.
”Albirea dinților reprezintă o modalitate simplă și rapidă de modificare a culorii danturii, pacienții bucurându-se de zâmbete mai luminoase și mai strălucitoare, fără durere, într-un timp foarte scurt”, a declarat în exclusivitate pentru DC Medical, medicul stomatolog Brânduşa Poenar.
Tratamentul de albire dentară este de două feluri în funcție de starea de vitalitate a dintelui pe care se intervine:
- Albire externă pentru dinții vitali, dinți cu nerv
- Albire internă pentru dinții devitali, dinți fără nerv
”Procedeul de albire dentară în cabinet, sub strictă observație a medicului dentist este foarte sigur.
Acesta nu afectează alte lucrări dentare. Astfel, plombele, implanturile sau coroanele dentare nu vor fi influențate în niciun fel de procedeul de albire dentară”, a mai explicat medicul stomatolog.
Înainte de a începe un tratament pentru albirea dinţilor este necesar un consult stomatologic în urmă căruia medicul va stabili dacă este indicat să îți albești dinții.
Albirea cu laser cunoscută sub numele de albire de putere, este un alt tip de sistem de albire a dinţilor pe care un dentist poate oferi. Un produs de albire este aplicat pe dinţi şi apoi o lumină sau laser este aplicată pe ele pentru a activa albirea. Albirea cu laser durează aproximativ o oră.
Citește mai departe pe dcmedical.ro>>
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu