EXCLUSIV  Alegeri europarlamentare. Cioloș, negociere secretă prin care ar putea să scoată USR-ul din polul de dreapta din 2024 / video

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Jurnalista Diana Tache a vorbit despre negocierile secrete pe care Cioloș le-ar avea cu PNL.

În cadrul emisiunii Miercurea Neagră, la DC News, Diana Tache a vorbit despre negocierile pe care Dacian Cioloș, președintele REPER, le-ar purta cu Partidul Național Liberal pentru alegerile europarlamentare de anul viitor.

„Am și eu o informație care poate fi verificată în timp.“, a spus Diana Tache.

„Negocierile se poartă cu ușile închise. Domnul Cioloș a avut o conferință în weekend, în care a vorbit despre coagularea pe dreapta, a vorbit frumos despre democrație. Ieri, am văzut că a făcut o scrisoare, cumva în aceeași notă, și întrebând și eu ce-i cu această prietenie, că era cumva o mână întinsă către Partidul Național Liberal, datele mele sunt că domnul Cioloș este în negocieri cu PNL-ul pentru a figura pe lista de europarlamentari, cumva în deschiderea listei de anul viitor.

Nu ar fi un lucru nou, pentru că și în 2016 tot domnul Cioloș a fost stindardul Partidului Național Liberal. Acum, discuțiile sunt cu domnul Cioloș pe lista PNL, pe care ar urma să intre inclusiv domnul Tomac, dimpreună cu electoratul său de 5-6%. Domnul Cioloș va trage cumva din electoratul USR-iștilor supărați pe Ghinea, pe Drulă, pe Vlad Voiculescu și așa mai departe. Ca atare, polul de dreapta ar putea să aibă genul ăsta de schemă.“, a spus Diana Tache.

În urmă cu două săptămâni, liderul USR Cătălin Drulă a vorbit despre negocierile în desfășurare pe care le are cu Eugen Tomac și Ludovic Orban pentru constituirea unui pol de dreapta la alegerile din 2024.

„Este o colaborare excelentă (cu PMP - n.r.), ne dorim şi există nu doar de la vârf, ci şi din rândul colegilor. Înţelegem această nevoie de a reuni toate energiile de dreapta într-un proiect care să se opună pesedismului. Este un proiect care a avut, de exemplu, succes în Polonia“, a spus Cătălin Drulă, potrivit Agerpres.

„PNL a făcut o fraudă în 2020 şi a cerut voturi de dreapta în România, voturi pe care apoi le-a pus la remorcă lui Marcel Ciolacu, să guverneze cu o majoritate nefirească, pentru că nu a existat o majoritate pentru pesedism în 2020, şi să facă acest rău României. Aceasta este marea trădare şi moştenire a PNL pentru România. (...) PNL a minţit în 2020 că nu va creşte nicio taxă. Eu sunt revoltat de faptul că se minte cu atâta uşurinţă în politica românească“, a mai spus Drulă la începutul lunii noiembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel