Alegeri în Franța: A început votul pentru al doilea tur. Unde se află singura secţie de vot din România

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

A început votul pentru al doilea tur al alegerilor legislative anticipate din Franța.

Secţiile de votare din Franța s-au deschis duminică la ora locală 8:00 (06:00 GMT), pentru al doilea tur al alegerilor legislative anticipate, transmite Agerpres.  Extrema dreaptă ar putea ieşi învingătoare, însă posibil cu mici șanse de a obţine majoritatea absolută care să-i permită să poată forma un guvern, informează AFP.

Francezii pot vota până la 18:00 (16:00 GMT) sau 20:00 (18:00 GMT) în oraşele mari. La această oră vor apărea primele rezultate. Dpa amintește că ân primul tur care s-a desfăşurat duminica trecută, formaţiunea de extremă dreapta Adunarea Naţională (RN) a fost cea mai puternică forţă politică, înaintea unei noi alianţe de stânga şi a taberei centriste a preşedintelui Emmanuel Macron.

Potrivit ultimelor sondaje de opinie, RN şi aliaţii săi îşi vor asigura între 175 şi până la 215 mandate, cu mult sub numărul necesar de mandate pentru a avea majoritatea absolută. Pentru a avea această majoritate extrema dreaptă ar trebui să câştige 289 din totalul de 577 de mandate din Adunarea Naţională, camera inferioară a parlamentului francez.

Aproximativ 300 de cetăţeni francezi, aşteptaţi la urne în Bucureşti

Aproximativ 300 de cetăţeni francezi sunt aşteptaţi la urne, în Bucureşti, pentru a vota la acest tur doi al alegerilor din Franța. Singura secţie de vot din România este deschisă la Ambasada Franţei din Bucureşti, în intervalul 8:00 - 18:00.

Pentru a vota oamenii trebui să prezinte un document de identitate francez - carte de identitate, paşaport sau permis de conducere. Cei care au dublă cetăţenie pot prezenta şi cartea de identitate emisă de o altă ţară UE. Totodată, potrivit legislaţiei, alegătorii din diaspora franceză îşi pot exprima opţiunea şi online.

Conform Ambasadei Franţei la Bucureşti, la primul tur al alegerilor s-au prezentat la urne, în Capitala României, 359 de persoane. Atunci, din ţara noastră au votat online 987 de oameni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel