Alegeri locale 2020, reguli. Cum se va desfășura votul și ce trebuie să facă fiecare român

 Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Raed Arafat a vorbit despre regulile care vor trebui să fie respectate de românii care vin la vot.

"Eu, din ce am înţeles, da, va putea să obţină o mască (alegătorul care nu are - n.r.), dar recomandarea totuşi este ca alegătorii să vină cu mască", a spus Arafat.

"Pentru semnătură, alegătorii pot să vină cu pixul de acasă şi să semneze cu pixul de acasă. Poate că este şi mai bine aşa ca să nu se transmită între membrul comisiei şi alegător. Deci este foarte bine", a mai spus Arafat.

"Cartea de identitate va fi introdusă de alegător în sistemul informatic"


"La nivelul secţiilor de vot regulile urmează să fie stabilite prin ordin al ministrului Sănătăţii, bineînţeles, împreună cu Ministerul Afacerilor Interne şi cu avizul Autorităţii naţionale electorale - regulile care privesc accesul, aspectele care privesc modul în care se va desfăşura votul. Dau două, trei exemple: obligativitatea dezinfectării mâinilor la intrare în secţia de vot şi la ieşire din secţia de vot. Cartea de identitate va fi introdusă de alegător în sistemul informatic. Bineînţeles, va fi instruit cum să o facă. Doar la cei care au buletine vechi din hârtie, operatorul procesează buletinul cu dezinfectarea mâinilor înainte şi după ce manipulează buletinul", a explicat Raed Arafat. 

"În mod normal, pentru verificare, va fi dată masca, să se vadă, după care va fi pusă înapoi. Cam ăsta este modul în care se va lucra. Normal că trebuie să fie văzută faţa persoanei care votează", a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel