EXCLUSIV  Alegeri locale Constanța. „Vreau un oraș curat, cu parcuri și școli bune!” Constănțenii, între responsabilitate civică și relaxare estivală / FOTO

Alegeri locale Constanța. „Vreau un oraș curat, cu parcuri și școli bune!” Constănțenii, între responsabilitate civică și relaxare estivală / FOTO: DCNews
Alegeri locale Constanța. „Vreau un oraș curat, cu parcuri și școli bune!” Constănțenii, între responsabilitate civică și relaxare estivală / FOTO: DCNews

„Alegerile” este cuvântul zilei care e pe buzele tuturor. Constănțenii au ieșit încă de dimineață la vot pentru „un oraș care să fie iar în top”.

Constănțenii sunt chemați la urne pentru a-și alege primarul, consilierii locali, președintele Consiliului Județean și consilierii județeni. În plus, sunt programate și alegerile europarlamentare, astfel că fiecare cetățean va primi cinci buletine de vot.

La Constanța, conform datelor AEP, în județ sunt înregistrați 613.471 de alegători, iar în municipiul Constanța sunt 250.994 de alegători. Aceștia vor vota în 561 de secții de votare organizate pe teritoriul județului Constanța, dintre care 211 sunt situate în oraș.

Stelian Ion: „Oamenii încep să vină în valuri la vot, este foarte important să ne exprimăm opţiunea”

De dimineață, vremea caldă i-a scos pe constănțeni din case. Mulți dintre ei au dorit să își exercite dreptul de vot încă de la primele ore ale zilei, formând chiar cozi la unele secții de votare. Printre cei care au așteptat la coadă s-au numărat și Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Constanța.

„Este o zi minunată, oamenii încep să vină în valuri la vot, este foarte important să ne exprimăm opţiunea şi să votăm. Am venit aici plin de încredere, constănţenii ne transmit peste tot pe unde mergem gândurile lor bune, doresc schimbare, doresc să ajungem, ca oraş, acolo unde eram odinioară, în topul oraşelor din această ţară. Constănţenii ştiu că putem mai mult, ştiu că merităm mai mult. Îndemn oamenii să vină masiv la vot, să-şi exprime opţiunea. Am făcut lucrul acesta astăzi şi eu”, a declarat Stelian Ion care a spus că va merge împreună cu colegii săi prin toate secţiile de votare, pentru a se asigura că „procesul electoral este unul corect”.

„Apărăm voturile constănţenilor pentru că este foarte important ca acest vot să fie al lor şi să nu fie deturnat în niciun fel”, a mai spus Stelian Ion. 

Vergil Chiţac: „Am votat pentru continuitate”

Candidatul PNL la Primăria Constanţa pentru un nou mandat, Vergil Chiţac, a prins și el coadă la secția de vot. 

„Am votat pentru continuitate, pentru că proiectele de care are nevoie municipiul Constanţa nu se pot face de pe o zi pe alta, ele necesită timp, de cele mai multe ori exced un mandat de primar.

Din momentul conceperii primelor studii, până când se finalizează, recepţionează sau se pun în funcţiune trec mai mult de patru ani de zile.

Acesta este motivul pentru care avem nevoie de continuitate.

Mizez pe continuitate şi, mai mult de toate, nu avem voie să ne întoarcem de unde am plecat în 2020. Drumul Constanţei este unul singur, investiţii în infrastructura publică”, a spus Vergil Chiţac.

 „Vreau un oraș curat, cu parcuri și școli bune”

Pe străzile orașului, atmosfera este una de agitație și speranță. Oamenii care se îndreaptă spre secțiile de votare sunt optimiști, cred că votul lor va contribui la schimbarea în bine a orașului.

 „Vreau un oraș curat, cu parcuri și școli bune”, a spus o tânără mamă care a venit la secția de votare împreună cu cei doi copii ai săi.

La o altă secție de votare, un pensionar așteaptă răbdător la coadă. „Am trăit multe în acest oraș. Am văzut cum s-a schimbat de-a lungul anilor. Acum vreau să văd o schimbare în bine”, spune el.

„Este important să ne exercităm dreptul de vot, mai ales în aceste vremuri. Fiecare vot contează”, a declarat o voluntară de la una dintre secțiile de votare. „Ne-am pregătit pentru această zi și sperăm că totul va decurge fără probleme”.

Prezența constănțenilor la vot

Pe lângă alegerea primarului și a consilierilor, constănțenii sunt conștienți și de importanța alegerilor europarlamentare. Uniunea Europeană joacă un rol semnificativ în viața de zi cu zi a cetățenilor, iar reprezentanții aleși astăzi vor avea o influență directă asupra politicilor care ne afectează pe toți.

Până în această după-amiază, la nivelul județului Constanța, au votat 202.529 de alegători, echivalentul unui procent de 32,93%, potrivit datelor ROAEP.  Autoritățile se așteaptă ca numărul alegătorilor să crească în orele următoare. Constănțenii continuă să vină la secțiile de votare, hotărâți să își facă vocea auzită.

Rămâne de văzut cum vor arăta rezultatele acestor alegeri și ce impact vor avea asupra viitorului orașului. Până atunci, constănțenii continuă să își exercite dreptul de vot, sperând la un viitor mai bun pentru ei și pentru generațiile care vor urma.

Pe malul mării, discuțiile politice par să fie lăsate deoparte

Pe malul mării, discuțiile politice par să fie lăsate deoparte. Plajele din Constanța sunt pline de turiști, iar atmosfera este una de relaxare totală. Apa mării este caldă, soarele strălucește pe cer, iar briza adie ușor, creând un cadru perfect pentru o vacanță de neuitat. 

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel