Alegeri locale în Republica Moldova: Vecinii de peste Prut își aleg primarii. Pentru fotoliului Chişinăului se bat 13 candidați

votmdv
votmdv

Moldovenii de peste Prut sunt chemați, duminică, să-și aleagă primarii. La cele peste 2. 000 de secții de votare deschise sunt așteptați 2,6 milioane de persoane cu drept de vot care vor desemna, la sfârșitul zilei, 4. 300 de primari și 120. 000 de consilieri locali.

Miza cea mai importantă a scrutinului o reprezintă postul de primar al Chişinăului şi componenţa Consiliului Municipal al capitalei Republicii Moldova. Favoriţi pentru postul de primar al Chişinăului sunt actualul deţinător al funcţiei, Dorin Chirtoacă (partidul Liberal), şi candidatul Partidului Comuniştilor, Igor Dodon. În cursa pentru funcţia de primar al Chişinăului sunt înscrişi 13 candidaţi. Pe buletinul de vot sunt înscrise 14 nume, însă în dreptul lui Valentin Crîlov este aplicată ştampila "Retras".

Centrul de investigaţii sociologice CBS-AXA, Institutul pentru Politici Publice şi Institutul European de Studii Politice din Moldova urmează să prezinte un exit-poll, realizat la comanda Publika TV. Pentru realizarea sondajului au fost acreditaţi 190 de operatori, iar rezultatele vor fi anunţate imediat după închiderea centrelor de vot.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel